Общинският съветник излезе с позиция относно имот в Пловдив, който

...
</TD
>Общинският съветник излезе с позиция относно имот в Пловдив, който
Коментари Харесай

Веселина Александрова: Ще допуснем ли градът да загуби имот от 2500 кв.м. в Тракия?

Общинският консултант излезе с позиция по отношение на парцел в Пловдив, който града ни може да изгуби, по нейните думи. Plovdiv24.bg разгласява позицията й, без редакторска интервенция:

Ще допусне ли кметът Димитров поради негово безучастие да загубим парцел от 2500 кв.м. в Тракия?

Ще ни лиши ли от продажната цена, която можем да получим и с нея да си позволим градежа на дребна детска градина или построяването на няколко парка?

С бездействието си кметът позволява частно сдружение да придобие безплатно, по отминалост, общински парцел, вместо общината да получи пазарната му стойност.

Това излиза от новопоявил се в общественото пространство документ (на снимката) по отношение на оня парцел в Тракия, за който отправихме публично запитване на сесията на Общински съвет на 19 декември.

Тогава питахме получава ли общината доходи от личния си парцел или обезщетение за това, че сдружението Мони МГ го е превзел и събира наемната цена, както и какви дейности подхваща кметът за възобновяване правата на общината като притежател на парцела. Писмен отговор от кмета трябваше да имаме на вчерашната сесия.

Отговор не получихме.

И предходният кмет Димитров не отговаряше на неуместни въпроси, макар закона и правилника. По-притеснителното обаче е, че в случай че бездействието продължава задоволително дълго, може да загубим не просто регулярни доходи от общински парцел, само че и собствеността върху него. Можем да загубим 2500 кв.м. парцел в града, можем да загубим и пазарната му цена.

Видно от документа на фотографията Мони МГ като притежател на издигната върху общински парцел постройка е изискал да закупи общинската земя през 2021 година, както законът му дава право по принцип. Това обаче въобще не е стигнало до Общински съвет и вместо да осъществяваме доход в предстоящ размер 1,5 млн.лв. и да създадем с тази сума нещо нужно за града, кметът оставя сдружението да държи парцела като собствен.

Ако кметът не предприеме дейности за отбрана на общинската благосъстоятелност, тя ще бъде де факто подарена.

Затова ще настояваме и за отговори, и за дейности от кмета Димитров.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР