Общинските съветници в Русе отказаха да удължат договора на концесионера

...
</TD
>Общинските съветници в Русе отказаха да удължат договора на концесионера
Коментари Харесай

Отказаха да удължат договора на концесионера на подлеза на Печатни платки, заради лошото му състояние

Общинските съветници в Русе отхвърлиха да удължат контракта на концесионера на подлеза на " Печатни платки “. Дружеството е поискало още 8 години и 3 месеца на контракта, който изтича през 2025 година, само че настояването не бе задоволено. Общината също изложи причините си за какво не е съгласна с желанието на концесионера.

Към актуалният миг всички обекти, намиращи се в подлеза, в т. ч. магазини, складови пространства и тоалетни не действат. Входните порти са заключени, а прозорците са затворени с плътни пана. Мазилката по стените е компрометирана, тук-там подкожушена, има следи от влага, стените са изрисувани с графити. Мазилката по тавана тук-там липсва, със следи от течове и влага. Осветителните тела от тавана са отстранени, като осветлението в подлеза се обезпечава от няколко тела вид луничка, инсталирани в преградните пана на комерсиалните обекти в подлеза. Подовата настилка е повредена, има осезателни петна от физиологични потребности и багра, а външните стълби и подходи не дават отговор на нормативните условия за досегаемост. В един от неработещите търговски обекти е ситуирана шахта на мръсния канал, която при значителни превалявания прелива, оповестява РусеМедиа.

Във връзка със положението на подлеза и неудобството за преминаващите жители от дребната му широчина, в Община Русе непрекъснато постъпват телефонни позвънявания и писмени сигнали, които се изпращат на концесионера Едноличен търговец " Иво Иванов – Ивона " за предприемане на незабавни дейности за привеждане на подлеза в чисто и безвредно експлоатационно положение. От чиновници на Община Русе се правят регулярни инспекции на място с правене на констативни протоколи и фотоси, като за положението на подлеза концесионерът се уведомява навреме.

Към концесионера Едноличен търговец " Иво Иванов-Ивона “ неведнъж са отправяни устни и писмени рекомендации за предприемане на съответните дейности за премахване на нередностите, с оглед жителите на град Русе да разполагат с обезопасено, поддържано и почистено подземно оборудване. Въпреки последните рекомендации от м. юли за измиване на подлеза и методите към него, непрекъснато обезпечаване на по-силно осветяване, боядисване на стените и тавана, привеждане в редовност стълбищата и рампите за инвалидни и детски колички, като неотложна част от сигурността и сигурността на хората, преминаващи оттова, към сегашния миг не са подхванати никакви ограничения за осъществяването им от страна на концесионера Едноличен търговец " Иво Иванов-Ивона “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР