Общинските съветници ще обсъждат на следващата сесия на местния парламент

...
</TD
>Общинските съветници ще обсъждат на следващата сесия на местния парламент
Коментари Харесай

Бургазлии, трябва ли на тези места да има легнали полицаи?

Общинските съветници ще разискват на идната сесия на локалния парламент дали да бъдат инсталирани гърбици на няколко места в Бургас, откри информация на Burgas24.bg. Две от тях са в ж.к. " Изгрев “ директно преди вход А на бл. 4 и преди вх. Г на същия блок. Другото място е в ж.к. " Меден рудник “ незабавно след вх. 4 на бл. 21 посока Центъра за административни услуги " Възраждане “ и ЦАУ в посока бл. 427А. Там ще има и пешеходни пътеки.

Предложението е на общински съветници от група КОД-БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД. В претекстовете си те означават, че с построяването на спортна зала " Арена Бургас “ в ж.к. " Изгрев “ натовареността в този сектор от моторни транспортни средства се е нараснал доста. На пешеходците в региона е належащо да подхождат извънредно деликатно преминавайки през този регион. Една от най-конфликтните точки е улицата пред бл. 4. До момента на създаване на залата улицата е била " глуха “, само че с нейното разкриване е отворена и улицата за прекосяване в двете направления. Предвид това, че улицата се намира в непосредствена непосредственост до блок 4, правия сектор, който се е основал след нейното отваряне и зачестилите не дисциплинирани водачи на МПС, които си разрешават прекосяване през сектора с превишена скорост е належащо да се подхващат ограничения преди да възникне сериозен случай.

Подобна конфликтна точка има и сектора в региона на Центъра за административни услуги (ЦАУ) " Възраждане “ и бл. 21. ЦАУ се посещава всекидневно от десетки жители - неживущи наоколо. Според съветниците регионът е гъсто обитаем, там има доста млади фамилии с дребни деца, а неналичието на пешеходни пътеки и средства ограничаващи скоростта в този периметър основават предпоставки за произшествия сред пешеходци и водачи на МПС-та.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР