Общинските съветници от ПП-ДБ в местния парламент на Пловдив настояват

...
</TD
>Общинските съветници от ПП-ДБ в местния парламент на Пловдив настояват
Коментари Харесай

Предупредиха за задаващ се транспортен ад в Пловдив. Ще минават ли коли през прелеза на Сточна гара?

Общинските съветници от ПП-ДБ в локалния парламент на Пловдив упорстват за ясна организация на придвижването след събарянето на Бетонния мост.

Неяснотата към организацията на придвижването след събарянето на оборудването продължава, а всеки пловдивчанин знае, че мостът, който поема огромна част от главния трафик в града, е най-бързата връзка сред регион " Южен “ и центъра на града.

При затварянето му, към " Кючук Париж " ще може да се влиза единствено от към надлез " Родопи " или от към Коматевския възел. Като се има поради и продължаващият ремонт на бул. " Александър Стамболийски “, жителите на " Южен “ ще живеят месеци наред в транспортен пъкъл “, сигнализираха Александър Ракшиев, Николай Гюров, Тодор Токов, Георги Рогачев, Борислав Матеев и останалите съветници от групата.

От месеци в публичното пространство циркулира информация за идните строителни действия, свързани със  оборудването, което е единствената връзка сред бул. " Македония “ и бул. " Христо Ботев “. Известно е, че планът е в прерогативите на НКЖИ, защото мостът е част от ЖП възел Пловдив. Има и обезпечено финансиране за реконструкцията от Европейския съюз, като има риск, то да бъде изгубено при положение, че реализацията не завърши до края на 2024 година.

В същото време естакадите, по който се захожда към моста от страна на бул. " Македония “ и бул. " Христо Ботев “, са построени преди 45 години и съгласно специалисти са в предаварийно положение, което постанова те да бъдат ремонтирани и актуализирани, с цел да могат да отговорят на потребността на бъдещото оборудване. Евентуален ремонт на естакадите би бил обвързване на Община Пловдив, обявиха още от групата на ПП-ДБ.

Потенциално избавление съветниците виждат в пешеходния жп прелез на Сточна гара, който след координиране със съответните заинтригувани институции да бъде преустроен по този начин, че да поеме част от трафика към регион " Южен “. Те чакат отговор на питането си към кмета на Пловдив със следните въпроси:

- Съгласуван ли е планът за реорганизация на Бетонния мост от страна на НКЖИ с община Пловдив и по кое време следва да стартира? В какъв период се чака да бъде осъществен?

- Предвиден ли е ремонт на естакадите, служещи за заход към моста?

- Възможно ли е пешеходният жп-прелез на Сточна гара да стане обходен маршрут за автомобилния трафик?

Позицията на групата на ПП-ДБ ще бъде прочетена на днешната сесия на Общински съвет на Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР