Общински съвет одобри Бюджет 2023 година на Община Благоевград, предаде

...
</TD
>Общински съвет одобри Бюджет 2023 година на Община Благоевград, предаде
Коментари Харесай

Община Благоевград с рекорден бюджет от 124 млн. лв. за 2023 година

Общински съвет утвърди Бюджет 2023 година на Община Благоевград, съобщи кореспондент на " Фокус “. Той възлиза на стойност 124,2 млн. лв.. 79 млн. лв. от тях са от държавно делегирана активност, а 45 млн. лв. са от локални доходи.

Пред публицисти кметът Илко Стоянова съобщи, че бюджетът е извънредно уравновесен. " Към момента не виждам нещо, което да ни тормози “, сподели още той.

Преди гласуването за изявление бе позволен претендентът за кмет на " Продължаваме промяната “ в Община Благоевград Методи Байкушев. Той прикани локалните парламентаристи да не одобряват бюджета и да го върнат за преправка от Общинска администрация, тъй че да не се позволява недостиг от 23 %. По думите на Байкушев, бюджетът, който се предлага е избирателен, като се плануват разходи, които да удовлетворят колкото се може повече хора, само че без да се мисли за минусите, които ще се получат.

" Този недостиг ще бъде затрупан със заеми. С този бюджет оферирате, в края на годината общинския бюджет да бъде на минуса 98 хиляди лева Харчим ужасно доста, а няма с какво да покрием тези разноски. Ясно е, че задачата е да се похарчи колкото се може повече предизборно, с цел да може повече хора да са удовлетворени. Бюджетът е най – значимия инструмент за правене на политики “, акцентира Байкушев.

Той съобщи, че в началото е желал да кръсти бюджета " Хляб и представление “, само че в действителност той е единствено " представление “, тъй като в Благоевград от дълго време нямало " самун “.

От своя страна кметът Илко Стоянов сподели, че няма да влиза в избирателен разговор с Методи Байкушев, това щял да направи, когато стартира предизборната акция. Тогава щял да отговори на всички негови въпроси и терзания.

По време на дебата бяха коментирани и други значими тематики, свързани с бюджета, измежду които нужните средства за осъществяване на Наредбата за стимулиране на раждаемостта в Благоевград, за която са планувани 400 хиляди лева Стана ясно, че са нужни още към 100 хиляди лева, с които да се навакса позволеното забавяне, като кметът акцентира, че се работи за намирането на вид за обезпечаване на нужните пари, без да се пипат други бюджетни звена.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР