Община Симитли започна подготовка за Двадесетия юбилеен фестивал Симитлия –

...
</TD
>Община Симитли започна подготовка за Двадесетия юбилеен фестивал Симитлия –
Коментари Харесай

Започна подготовката за Двадесетия юбилеен фестивал Симитлия – Древната земя на кукерите

Община Симитли стартира подготовка за Двадесетия юбилеен фестивал " Симитлия – Древната земя на кукерите “, който по традиция се организира втората събота на месец януари.

Два дни кукерско дефиле ще разклаща земята под Симитли и околия. Два дни, десетки групи, хиляди участници и многохилядна аудитория. Рекорден се чака да бъде броят на участниците тази година, когато Фестивалът ще се организира в два дни - на 13-и и 14-и януари 2024 година.

През вчерашния ден бе извършена среща с кмета на община Симитли и неговия екип с ръководителите на кукерските групи от общината, на която се разискаха организацията и разнообразни хрумвания за Фестивала.

Организационния комитет, управляван от кмета на община Симитли – Апостол Апостолов, кани всички кукерски групи, искащи да вземат присъединяване във Фестивала, който ще се организира на стадион " Септември, гр. Симитли, без значение числеността и възрастта на групата, обредите и ритуалите, които пази и съхранява. Добре пристигнали са всички, които одобряват, пазят и предават кукерската традиция, с пъстротата и разликата на всяка страна, град, село или махала.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР