Община Русе възложи почистването, реставрирането и консервирането на два паметника

...
</TD
>Община Русе възложи почистването, реставрирането и консервирането на два паметника
Коментари Харесай

Реставрират два паметника на русенски герои, загинали във войните

Община Русе разпореди почистването, реставрирането и консервирането на два паметника на починалите в освободителните войни локални поданици, намиращи се в с. Басарбово и в кв. " Долапите ". Проектът е сбъднат от художника реставратор Ясен Янков с държавно финансиране, като за задачата са отпуснати над 12 000 лева

Войнишкият монумент в село Басарбово е отдаден на починалите в Сръбско-българската, Балканската и Първата международна война български бойци. Той е построен от камък и се намира до църквата в селото, оповестиха от общината.

Другият реставриран паметник е в двора на църквата " Архангел Михаил “ в кв. " Долапите ". На 3 март от 11 ч. там ще се организира тържествена гала в чест на националния празник на България, която е проведена от локалното кметство. В събитието ще се включат ДГ " Синчец “, ОУ " Христо Смирненски “ - Долапите, НЧ " Просвета – 1915 “ и локалният пенсионерски клуб. Организаторите насочат покана към искащите да участват на празника да бъдат облечени в национални носии.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР