Община Русе e партньор на Агенцията за социално подпомагане за

...
</TD
>Община Русе e партньор на Агенцията за социално подпомагане за
Коментари Харесай

Детска млечна кухня ще предлага и ваучери за нуждаещите се семейства

Община Русе e сътрудник на Агенцията за обществено подкрепяне за осъществяване дейностите по европроект " Детска кухня “. Основната му цел е обезпечаване на здравословно и пълноценно хранене на деца от 10 месеца до 3 години, допълнено със характерна съпътстваща поддръжка за обществено приобщаване и превъзмогване на последствията от бедността.

От началото на декември започва даването на храна, приготвена от Детска млечна кухня - Русе, което включва тристепенно меню за обяд /супа, главно ядене и десерт/, предопределено за деца от 10 месеца до 3 година по авансово утвърден лист от Дирекция " Социално подкрепяне “ - Русе и обезпечени ваучери.

Децата се разпознават по следните индикатори:

- правоимащи за даване на обществени и/или фамилни помощи, както и помощи по реда на Закона за протекция на детето и правилника за неговото прилагане;

- фамилии, с които работят отделите " Закрила на детето " ;

- за които са подадени сигнали от снабдители на обществени услуги и други институции или източници на локално равнище.

Идентифицирането на нуждаещите се лица за подкрепяне по план " Детска кухня “ на територията на община Русе се прави от длъжностните лица от Дирекция " Социално подкрепяне “ – Русе, като след попълване на карта за присъединяване, родителите/законните представители на децата посещават детската кухня за издаване на абонаментна карта.

Ваучерите за храна се издават от Дирекция " Социално подкрепяне “ – Русе, за броя работни дни за съответния месец и се дават по длъжностен път на детската кухня.

При приемането на храната в съответния раздавателен пункт на Детска млечна кухня родителят/законният представител на детето поставя собственоръчен автограф върху ваучера за съответната дата, с което удостоверява приемането на поддръжката за деня.

Подробна информация за включване в план " Детска кухня “, родителите могат да получат в районните обществени служби, на Дирекция " Социално подкрепяне “ – Русе, които са разкрити във всеки квартал на община Русе, както и от шефа на Детска млечна кухня - Русе.

Проектът BG05SFPR003-1.006 " Детска кухня “ се осъществя по Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021-2027 година, съфинансирана от Европейския обществен фонд +.

Срокът за осъществяване на дейностите по подписаното партньорско съглашение е до 30 ноември 2025 г.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР