Община Пловдив успя да подсигури транспортното обслужване на населението по

...
</TD
>Община Пловдив успя да подсигури транспортното обслужване на населението по
Коментари Харесай

Отлична новина за хиляди, които често пътуват от и към Пловдив

Община Пловдив съумя да подсигури транспортното обслужване на популацията по междуградските линии от квотата си в регионалната и републиканската транспортни схеми до осъществяване на процедура по Закона за публичните поръчки.

Това стана допустимо, откакто на 13 декември регионалният шеф на Пловдив инж. издаде решение за незабавна мярка за директно възлагане на публичната услуга за транспорт на пасажери по 37 линии.

Подписани бяха 12 контракта, с които бе открито решение, касаещо направленията сред Пловдив и София, Варна, Кърджали, Смолян, Асеновград, Карлово, Раковски, Кричим, Хисаря,.

За някои от маршрутите подсигурените транспорти са единствени, защото насрещните общини нямат обезпечени реализатори. Не бяха предоставени 11 посоки, които трайно не се извършват, като до момента те бяха 17 на брой.

Курсовете се реализират от през вчерашния ден, а община Пловдив ще прави засилен надзор, в това число и посредством видеонаблюдението по кръстовищата. Ще се следи и за работата по оптимизация на маршрутите и разписанията, уточни шефът на ОКТ.

Получено е увещание от автогарите, че ще бъде сложена информация за новите написания.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР