Община Пловдив продължава изпълнението на програмата за безплатна подмяна на

...
</TD
>Община Пловдив продължава изпълнението на програмата за безплатна подмяна на
Коментари Харесай

2000 са монтираните климатици по проекта за чист въздух за Пловдив

Община Пловдив продължава осъществяването на програмата за безвъзмездна замяна на старите отоплителни уреди на дърва и въглища с нови екологични разновидности. До момента по плана са инсталирани 2000 климатика и над 180 уреда на пелети, чието слагане ще бъде възобновено след края на отоплителния сезон.

Над 1700 са семействата в Пловдив, които към този момент са сключили контракт за замяна на старите си печки като подписването продължава по авансово направен график.

" Интересът измежду пловдивчани е огромен и по програмата има подадени над 4000 заявки. Създадена е и спомагателна организация в Дирекция " Екология и ръководство на отпадъците “ за увеличение екипа на специалистите, работещи по плана. Едновременно с това те работят и по подготовка на втория базов интервал на плана – 2024-2027 година “, разясни зам.-кметът по екология.

Той добави, че е оповестена и нова социална поръчка за ремонт и транспортиране на старите отоплителни устройства и през април ще бъде определен реализатор.

Припомняме, че продължава приемането на заявки по плана. Попълнени и подписани заявления за присъединяване жителите могат да подават всеки работен ден от 08:30 до 17:15 ч. в деловодството на Община Пловдив, в постройките на Дирекция " Екология и ръководство на отпадъците “ на ул. " Емил де Лавеле “ 9 и ул. " Железарска “ 1, в районните администрации, както и онлайн на имейл [email protected]

Всеки работен ден в Дирекция " Екология и ръководство на отпадъците “ жителите могат да получат съвещания, да се осведомят за графика, по който ще бъдат осъществени монтажите по домовете им, както и да слагат въпроси, свързани с избора на уредите за отопление.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР