Община Бургас ще продължи да изпълнява програмата Топъл обяд“ за

...
</TD
>Община Бургас ще продължи да изпълнява програмата Топъл обяд“ за
Коментари Харесай

Програмата Топъл обяд в Бургас ще продължи и през 2023 година

Община Бургас ще продължи да извършва програмата " Топъл обяд “ за всички извънредно нуждаещи се и през идната година, оповестиха от локалната администрация. Това стана допустимо по утвърден план, финансиран по Оперативна стратегия " Програма за храни и главно материално подкрепяне “ 2021-2027 година, съфинансирана от Европейския обществен фонд. 

Хората, които могат да се възползват от услугата, са:  хора и фамилии без приходи или с ниски приходи, възрастни фамилии и самотноживеещи пенсионери, които имат ниски приходи, не могат да се устоят с тези приходи и имуществото си и не получават поддръжка от околните.

От общинския пресцентър прецизираха, че програмата ще обхване и лицата, обект на обществено подкрепяне, в това число и тези, на които се оказва ежедневна спомагателна поддръжка, както и бездомни лица. От заложените в общинската стратегия параметри, храна ще се дава и на хората в потребност, които са получили краткотрайно леговище в страната ни и се намират на територията на общината, сподели информация на Българска телеграфна агенция. 

Принадлежността на обхванатите представители към целевите групи се удостоверява от дирекция " Социално подкрепяне “ – Бургас, която ще изготви описи с хората, които дават отговор на посочените критерии. Предоставянето на топлия обяд се осъществя на място в пунктове или до домовете на крайните консуматори, всеки работен ден и включва чорба, главно ядене, самун и десерт. 

Всички нужни документи за включване, както и спомагателна информация, е поместена в формалния интернет уебсайт на Община Бургас. Срокът за осъществяване на плана е от 3 януари 2023 година до края на май, същата година. От администрацията показаха, че е допустимо програмата да бъде удължена до края на септември на по-късен стадий.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР