Община Бургас изготви окончателен подробен устройствен план към проекта за

...
</TD
>Община Бургас изготви окончателен подробен устройствен план към проекта за
Коментари Харесай

Кметът иска подкрепа за проекта за 2 кръгови кръстовища при входа на Меден рудник

Община Бургас изготви финален обстоен организационен проект към плана за създаване на нова обслужваща улица и преобразяване на двете светофарно контролирани кръстовища при входа на " Меден рудник " в кръгови. Кметът го внесе за разглеждане в локалния парламент. Ако бъде утвърден, ще се стигне до завършване на градоустройствената процедура. Това пък ще даде начало на капиталовото планиране, предшестващо същинското строителство.

С реализирането на този план ще бъде усъвършенствана пропускателната дарба на в този момент съществуващия вход/изход на " Меден рудник “. Двете кръстовища, които би трябвало да станат кръгови, са при разклона за " Горно Езерово " и при първото влизане към комплекса с ляв завой (до " Белина Еко " ).

Предвижда се обслужващата улица да е двупосочна, с тротоари и осветяване. Тя ще стартира от кръстовището до " Белина Еко " и ще минава паралелно на бул. " Захарий Стоянов ", с цел да излезе на кръстовището при разклона за " Горно Езерово ".

В вероятност новата улица ще обслужва също по този начин парцелите в новата промишлената зона Юг-Запад. Това е Втора фаза на Индустриален и логистичен парк – Бургас. Капацитетът е 600 декара. Няколко компании към този момент закупиха терени там и чакат прокарването на нужните връзки, с цел да стартират да строят предприятия.

Проектът за двете нови кръгови кръстовища не замества, а добавя този за нов обходен път на " Меден рудник “. За дейно преустановяване на непрекъснатите тапи при в този момент съществуващия вход/изход на комплекса, би трябвало да се осъществят и двата.

Община Бургас влага доста време и старания, с цел да създаде план за новия обходен път. В момента той чака екологична оценка, защото се постанова да мине през водна повърхност.

Община Бургас е подготвена да поддържа финансово тези огромни планове, само че разчита и на държавна помощ за тяхното реализиране.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР