Община Бургас да заложи в Бюджет 2024 финансови средства в

...
</TD
>Община Бургас да заложи в Бюджет 2024 финансови средства в
Коментари Харесай

Ремонтират детските отделения на УМБАЛ Бургас

Община Бургас да заложи в Бюджет 2024 финансови средства в размер на към 70 хиляди лева за ремонт на Първо и Второ поделение по Педиатрия на УМБАЛ Бургас. Това оферират общински съветници от КОД- БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД, откри информация на Burgas24.bg .

УМБАЛ Бургас разполага с две детски отделения, осигуряващи денонощна квалифицирана здравна помощ при всички болести при лица под 18-годишна възраст – Първо Отделение по педиатрия, разположено на трети етаж в Хирургичния корпус на болничното заведение, полагащо здравна грижа за децата под 1 годишна възраст и Второ Отделение по педиатрия, разположено на четвърти етаж в същия корпус, където се лекуват деца сред 1 и 18 години, разполагащо с единствените на територията на Община Бургас експерти по детска кардиология и детска ендокринология.

Педиатричните клинични пътеки, които се изпълняват  и финансират по контракт с НЗОК по отношение на положените грижи за лекуването при болести в детска възраст, подлежащи на прецизен надзор от РЗОК, са с ниска финансова стойност и постоянно излекуването на пациента под 18 годишна възраст неведнъж надвишава цената на клиничната пътека. Основният финансов  доход на УМБАЛ Бургас са средствата, изплатени от НЗОК. С тях болничното заведение заплаща работните заплати, разноските за осигуровки, стреми се да поддържа високо равнище на предлаганата услуга посредством скъпоструваща високотехнологична здравна инсталация, амортизации, настоящи поправки. За страдание част от придружителите на децата са недобросъвестни и постоянно разрушават наличното съоръжение в стаите, замърсяват стените, даже на изписване липсва част от оборудването в баните. Това основава усложнения в поддържането на идеалното положение на болничните стаи и постоянно се случва  родители да споделят с неодобрение за положението на  материално-битовите условия в отделенията. Основен ремонт на двете педиатрични отделения е юридически преди 10 години, а регулярно се правят освежителни ремонтни действия със лични средства на Болницата.

" Предлагаме в Бюджета на Община Бургас за 2024 година да бъде заделен запас в размер на 70 000 лева, с които по предварителни планове биха могли да бъдат осъществени ремонтни действия в двете детски отделения. Грижата за здравето и живота на децата на Бургас са главен приоритет във всички стратегически документи за развиването на общината, в това число и в Програмата за демографско развиване на Бургас. Инвестицията в педиатричните отделения на УМБАЛ Бургас ще поддържа постигането на тези цели и ще разреши лекуване на децата от общината и региона в по-добри условия още преди да бъде приключено построяването на общинската Детска болница в Бургас “, се показва в докладната бележка.

УМБАЛ Бургас е най-голямата болница на територията на Югоизточна България. Съгласно позволение за лечебна активност УМБАЛ Бургас реализира диагностика и лекуване на болести, когато лечебната цел не може да се реализира в изискванията на извънболнична помощ. Акредитационната оценка на болничното заведение е отлична – 5 и е за период от 5 години за цялостната активност на лечебното заведение.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР