Образованието у нас е безплатно и завършването на основната степен

...
</TD
>Образованието у нас е безплатно и завършването на основната степен
Коментари Харесай

Деведжиева: Помощите за хората, които нямат основно образование, трябва да спрат

" Образованието у нас е гратис и завършването на главната степен би трябвало да стане наложително. Реализацията на тази мярка би била лесна, в случай че се одобри концепцията на партия КОД, че който няма главно обучение, няма право и на обществени помощи ".

Това каза Пенка Деведжиева, лидер на листата на паркия КОД в 16 МИР Пловдив град. Формацията е с № 11 в интегралната бюлетина за изборите на 2 април 2023 година. И прибавя:

" Сегашните старания да бъдат събрани децата от малцинствените групи  в учебните заведения са чисто обществени – обезпечава им се престой в образователното заведение на топло и закуска, само че за качеството на наученото не следи никой и те остават необразовани. Това води след себе си цялостната неспособност те да си намерят добра работа и по тази скица те се вливат в редиците на професионалните безработни, които живеят на помощи.

Качеството на образованието у нас има и други проблеми и измежду главните е фактът, че министерството ревизира единствено себе си. Матурите се назовават национално външно оценяване, само че в действителност проверяващите работата на учителя също са чиновници на Министерството на образованието. Съвсем друго би било, в случай че контролът се реализира от самостоятелна институция. Заплатите на учителите бяха увеличени в последните години и оправданието " Толкова работя, тъй като малко ми заплащат " към този момент не е годно. Има й учители които качествено си правят работата, но те са малцинство. Системата би трябвало да се прочисти от преподаватели с официално отношение към ограмотяването на децата, тъй като единствено нация от образовани хора може да просперира. Гласувайте за партия КОД с №11 на 2 април ".

Купуването и продаването на гласове са закононарушения!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР