Обмисля се необходимостта от направата на трета лента по АМТракия,

...
</TD
>Обмисля се необходимостта от направата на трета лента по АМТракия,
Коментари Харесай

Специален анализ казва има ли нужда от трета лента на АМ Тракия между Пловдив и София

Обмисля се нуждата от изработката на трета лента по Автомагистрала " Тракия ", в сектора Пловдив - София. Темата е била сложена на вниманието на министерството от представители на община Пловдив по време на срещата там.  Това сподели пред публицисти в Пловдив служебният министър на районното развиване и благоустройството , съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

Това може да се направи единствено след разбор, който да потвърди нуждата от трета лента, сподели министър Коритарова. Обмисля се още и нещо по-дългосрочно като решение, като да вземем за пример дублиращо трасе на Автомагистрала " Тракия ".

Догодина ще бъде пуснат технико-икономически разбор с пътна сигурност, който да реши потребността от трета лента или различно трасе, или някакви други разновидности.

Проблемът с третата летна е с многото уреди, които се намират по тази част от автомагистралата - от София до 70-ти км. Някои от тях ще би трябвало да се сменят и поради тях изработката на трета лента би излязло много скъпо. Затова точно ще се изчака какво ще покаже анализът, с цел да се реши дали е оправдано.

" За нас е значима инфраструктурата за придвижване по пътищата и по тази причина Министерство на регионалното развитие и АПИ работим интензивно по тази тематика. Имаме подготвеност за усилени ремонтни действия по пътищата, с цел да създадем нужната добра инфраструктура за зимния сезон. ", сподели районният министър. 

По думите на Коритарова през летния сезон не са правили поправки, с цел да не основат допълнителни затруднения по пътищата за туристите. 

Неотложен ремонт е било направено през лятото по Автомагистрала " Тракия ", като АПИ са приложили нов способ, с цел да се ремонтира забележителен сектор, без да се преустановява придвижването.

" Автомагистрала " Хемус " е нашето предизвикателство, ето за какво и тази година подновихме дейностите по строителството на идващия сектор след пътен възел " Бояна ".и работим за това до края на тази година да пуснем първия пътен сектор ", сподели още Коритарова.

В града под тепетата Коритарова откри Десетата юбилейна годишна конференция, отдадена на пътната сигурност - " Визия 0 " - Нула жертви при пътнотранспортни катастрофи ", проведена от Сдружение " Българска браншова асоциация пътна сигурност ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР