Областният управител на Пловдив върна решението, с което общинските съветници

...
</TD
>Областният управител на Пловдив върна решението, с което общинските съветници
Коментари Харесай

Областният върна решението на ОбС Пловдив за заплатите на съветниците

Областният шеф на Пловдив върна решението, с което общинските съветници усилиха възнагражденията си на 3000 лв. на месец, предава  Plovdiv24.bg .

В пълномощията на регионалния шеф е да връща решение Общински съвет, в случай че е незаконосъобразно, какъвто е претекстът в съответния случай. Припомняме, че на кмета, общинските чиновници и съветниците бяха утвърдени на последната сесия на пловдивския общински съвет. С това решение градоначалникът получава 5500 лева Възнаграждението на ръководителя е 80% от кметското, т.е. 4400 лева. 

С гласуването беше променен  методът на образуване на месечното заплащане на съветниците - до 70% от заплатата на ръководителя, като разпределението е следното: по 27% на сесия или 1000 лв. на сесия при две съвещания в месеца, както и 4% за присъединяване в комисия или по 132 лева за едно присъединяване при четири съвещания на месец и оптимално 528 лева месечно.

На всеки от съветниците се поставят и до 527 лева на месец " представителни разноски " за гориво, наеми на офиси, писалищен материали и други Това значи, че заплатата на един консултант става към 3000 лв. на месец. 

" Увеличението е нелегално, защото първо трябваше да одобряват новия устав, а по-късно да вземат решение за заплатите. Освен това високите хонорари на съветниците не подхождат на работата и уговорките им в съвета ", сподели за  Plovdiv24.bg  . За заплатите на кмета и ръководителят регионалният управител нямал обструкции.

Съветниците могат да поправят първичното си решение или да го прегласуват в същия тип. Ако се приложи вторият вид, регионалният шеф пък може да го нападна в съда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР