Няма пловдивчанин, който да не е станал жертва на шумов

...
</TD
>Няма пловдивчанин, който да не е станал жертва на шумов
Коментари Харесай

Румяна Толова: Повече тишина и спокойствие през нощта за пловдивчани

Няма пловдивчанин, който да не е станал жертва на шумов гнет. Оплакванията им нормално остават без последици. Докога ще поносим това? Докога ще слушаме оправдания, че не е отговорна общинската администрация, а полицията? Това прекачване на топката не е от изгода на пловдивчани - те попадат в обаян кръг, от който няма излизане.

Какво би трябвало да се направи?

Промяна в Наредбата за обезпечаване на публичния ред. Това е наложително, тъй като вижте какво се получава в този момент. Общината издава позволение за събитие навън, оплакваш се на администрацията, че има звук, само че получаваш отговор, че полицията следи за осъществяването на заповедта. Как по този начин? Като си издал разрешителното, ще следиш и дали се съблюдават разпоредбите. Трябва да вменим на Общината надзор. Това е значимо, с цел да няма повече оправдания. Просто е и би трябвало да го създадем. Пловдивчани имат потребност от повече тишина и успокоение.

Ако желаете да подаде тъжба за повдигане на звук от заведение или от събитие навън, би трябвало да отидеш на място в Пловдивския общински инспекторат в някой от идващите дни. Това коства ли ви се обикновено? Какво нарушаване ще бъде установено на идващия ден?

Затова би трябвало да бъде образувано особено звено към ПОИ с дежурни чиновници сред 23.00 и 06.00 часа, които незабавно да се отзовават на сигналите, да ги ревизират и да приложат Наредбата. А тя е безапелационна:

Чл. 4: За обезпечаване на условия за успокоение, труд и отдих на жителите, както и за обезпечаване подгранични равнища на звук в тихите зони и урбанизираните територии, се не разрешава: " Вдигането на звук, объркващ спокойствието на жителите в жилищните здания от 14.00 ч. до 16.00 ч. и от 22.00 ч. до 08.00 ч., а във вечери, предхождащи почивни дни от 23,00 до 10,00 ч. Както и: " Вдигането на звук от озвучителни системи и други електронни устройства навън в частни парцели, както и в такива обществена и частна общинска благосъстоятелност, смущаващи публичния ред и спокойствието на жителите на близките жилищни здания след 21.00 часа ".

За да се приложи Наредбата в този тип би трябвало сигналите да се обработват в действително време. А в този момент има телефон, който по информация на жителите, постоянно не работи. Работещ телефон за сигнали в действително време - това би трябвало да се случи, с цел да има действително използване на Наредбата.

Има закупен шумомер преди няколко години, който седи някъде за декорация. Крайно време е да стартира да се употребява.

Да бъде спрян терорът от дрифтове и среднощни гонки. За задачата са нужни камери, калибрирани за измерването на шума, издаван от коли и мотоциклети. Те би трябвало да бъдат инсталирани тук-там, за които има сигнали от жители, че неведнъж се провеждат гонки. Камерата ще записва номерата на нарушителите и на база на информацията от нея, те ще бъдат глобени.

Пловдивчани, бъдете дейни! Борете се за спокойствието си и за правото си на отмора. Аз ще се боря дружно с вас! С номер 68 и преференция 114 в бюлетината за общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е предстъпление!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР