Новодомците в новия жилищен комплекс Олимпия“ на бул. Шипка“ в

...
</TD
>Новодомците в новия жилищен комплекс Олимпия“ на бул. Шипка“ в
Коментари Харесай

Обитатели на съвсем нов жилищен комплекс в Пловдив творят свинщини

Новодомците в новия жилищен комплекс " Олимпия “ на бул. " Шипка “ в регион " Тракия “ ежедневно изхвърлят в контейнерите кашони, строителни и други боклуци, а откакто изпълнят съдовете за боклук, натрупат камари и към тях. За това сигнализират от " Чистота “ и приканват жителите да не образуват нерегламентирани сметища.

След няколкото изключителни почиствания на пространството през последните две седмици, преди две сутрини още веднъж е имало боклук. Междувременно от общинското дружество алармираха за казуса отдела по екология в " Тракия “. Районният кмет изпрати писмо до шефа на етажната благосъстоятелност, с което го уведомява за задължението да се съблюдава общинската разпоредба за ръководство на отпадъците.

Директорът на " Чистота “ също припомня, че жителите би трябвало да изхвърлят отпадъците на избраните за задачата места. Контейнерите вид " бобър “ са предопределени за корав битов боклук. Цветните контейнери са за боклуци от опаковки, като кашоните би трябвало да бъдат сгънати и сложени вътре, а не захвърлени на тротоара.

Строителни боклуци до 1 куб. м от семействата се одобряват безплатно на профилираната площадка на ул. " Даме Груев “ 64 А.

Случаи като в новия комплекс " Олимпия “ има и в други квартали на Пловдив. Ако новодомците не знаят по какъв начин и къде да изхвърлят отпадъците, тъй че да не замърсяват града, да попитат за повече информация на тел. 032/675 817.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР