Ниска остава избирателната активност в Пловдив. Към 16 часа своето

...
</TD
>Ниска остава избирателната активност в Пловдив. Към 16 часа своето
Коментари Харесай

ОИК-Пловдив за дядо Васко: Дай Боже всекиму да е в такава форма и да прави избори на неговите години

Ниска остава изборната интензивност в Пловдив. Към 16 часа своето право на глас са упражнили едвам 17.25% от гласоподавателите, заяви за Plovdiv24.bg Калоян Сухоруков от 16 ОИК. Активността е доста по-ниска от тази на първия тур към този час, когато е била малко над 24 %.

Най-висока е интензивността район  " Централен ", където са дали своят вот 21.45% от гласоподавателите, а най-ниска е в регион " Източен ", където правото си на глас са упражнили 11.88% от гласоподавателите.

В регионите " Западен " и " Тракия " активността е към 18 %, в " Северен " – 15.94%, а в " Южен " 16.53%.

По данни от Общинската избирателна комисия през днешния ден изборът протича умерено, без някакви съществени нарушавания. Нямало е и проблеми с машините. Само три машини за целия ден до момента са посочили механически проблеми и са били изнесени.

Но пък се появиха и куриозни случаи, като да вземем за пример това, че бяха хванати членове на комисии, които не са подготвени.

В една от секциите необразован се оказа не просто член, а ръководителят на комисия, който е бил назначен в последния миг.

Той е на 83 години и самичък показа пред представители на медиите, че не знае какво да прави. Васил Василев е бил назначен за ръководител на 73 СИК- Пловдив в последния миг.

Всъщност индивидът не е напълно неопитен, тъй като доста пъти е взел участие в комисии по избори. Два дни преди балотажа е бил поканен да се включи в изборния ден като ръководител и той приел, тъй като предходният, преди него, се бил отказал.

От 16 ОИК казаха за " Фокус ", че това не е проблем, че в действителност има много необучени членове на комисии, които са заменили в последния момент поради отказали се. Те не са участвали на образованието, само че това са все хора, които са взели участие в предходни избори.

За съответния случай с дядо Васил те споделиха " дай боже всекиму да бъде в такава форма и да прави избори на неговите години ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР