Независимият общински съветник припомни на обществеността как е преминало и

...
</TD
>Независимият общински съветник припомни на обществеността как е преминало и
Коментари Харесай

Слави Георгиев: Дори Здравко Димитров не е наясно как ще изглежда пробивът до Водната палата и какво точно включва

Независимият общински консултант напомни на обществеността по какъв начин е минало и по какъв начин се е провело публичното разискване за заема за инфрастуктурни обекти, част от които е и пробива до Водната палата, видя Plovdiv24.bg . След като и позиция по отношение на плана, също разяснява случващото се в последните дни и съобщи, че поддържа свикването на изключителна сесия. Ето какво написа той:

Преди повече от година се организира публично разискване за изтегляне на заем от община Пловдив. На това публично разискване не бе възложен нито един план за предлаганите обекти, в това число пробива до Водната палата.

Още тогава разкритикувах по този начин препоръчаното изтегляне на заем, точно поради неналичието на разбори, аргументация и планове. Абсолютно същите причини приложих и при самото гласоподаване на точката за заема в Общински съвет. Впоследствие бе основан и публичен съвет за надзор на заема.

На съвещание на този съвет категорично желаех да бъде възложен план за пробива до Водната палата. Такъв план и тогава не бе възложен. Нещо повече две професионални гилдии показаха несъгласие против този пробив. От тогава до в този момент измина година.

Никой в общински съвет не е получавал документи за този пробив. Той се прави на сляпо и вътрешното ми разбиране демонстрира, че даже кметът не е наясно по какъв начин ще наподобява този пробив и какво тъкмо включва.

Това постанова крути ограничения, с цел да се даде нужната документи. В тази връзка изцяло поддържам свикването на изключителна сесия на общински съвет, която да поправи една неправда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР