Независимият общински съветник отправи питане по време на днешната сесия

...
</TD
>Независимият общински съветник отправи питане по време на днешната сесия
Коментари Харесай

Слави Георгиев: Колко години Здравко Димитров отсъства от работа?

Независимият общински консултант насочи запитване по време на днешната сесия в Общинския съвет по отношение на отсъствията на кмета от местоработата му по болнични аргументи, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Ето какво попита Георгиев:

Уважаеми дами и господа, 

Знаете ли какъв брой дни е отсъствал кметът? Обръщам се към господин Димитров - по време на Вашия мандат се правят множество по брой поправки на територията на общината, осъществявани по поръчка на общината и държавни сдружения.

В същото време чиновниците на Общината са над 700, а на общинските предприятиия - над 2000, ръководените от общината предприятия са 14, дейностите на общината са десетки, в случай че не и стотици. Всичко това изисква прецизна съгласуваност, с цел да бъдат предпазени ползите на пловдивчани. Това изисква максимално присъствие на кмета на работното му място, защото той е единственият, определен от цялата администрация, а всички останали над 2700 чиновници и работници се назначават и освобождават от него.

Отсъствието на кмета от работното му място води до закъснение на плановете на Общината, слаби резултати на администрацията и общинските предприятиия, а на моменти и цялостно блокиране на общинските действия.

Един същински началник би схванал за каква огромна активност иде тирада. По данни от медиите изчислих, че вие сте отсъствал около 18 месеца от работа -  година и половина.

Вашето отсъствие от работното Ви място е директният източник на всички забавени поправки, неработещи предприятиия и блокирани бъдещи дейности в Пловдив.

Поради тези аргументи Ви насочвам следните въпроси:

- Колко дни болничен употребява кметът  за времето от началото на мандата до датата на питането?

- Колко дни отпуск платена и неплатена е употребявал кметът за времето от началото на мандата до датата на питането?

И финален въпрос:

- Колко дни командировка е бил кметът  за времето на мандата си?
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР