Незаконно ли е строителното разрешение за пробива на Водната палата? С

...
</TD
>Незаконно ли е строителното разрешение за пробива на Водната палата? С
Коментари Харесай

Читател: Незаконно ли е строителното разрешение за пробива на Водната палата?

Незаконно ли е строителното позволение за пробива на Водната палата? 

С този въпрос четец на Plovdiv24.bg се свърза с нас и показа своето мнение отностно плана за пробив на Водната палата. Предаваме го без редакторска интервенция:

Уважаема медия, с оглед отсичането на дървета по отношение на реализиране на плана за пробив на Водната палата, ми направи усещане отхвърли на кмета на регион Централен да издаде заповед за премахването им. Замислих се, какви биха били вероятните аргументи? След това стана ясно, че заповедта е подисана от – заместник-кмет по стопанска система и опазване на здравето и така нататък, което не кореспондира с вменените му отговорности.

Това ме подтикна да направя инспекция от системата https://kais.cadastre.bg/ и да установя, че оглед наличието на издаденото Разрешение за градеж № 226/23.09.2022 година на Директор дирекция " СИ " при Община Пловдив, със същото са планувани СМР в парцел с идентификатор 56784.520.1371, представляващ уличното платно.

На място се правят СМР и се отстранява растителност в различен парцел, който не е предмет на издаденото позволение за градеж, а точно парцел с идентификатор 56784.520.1265 – завършеното улично озеленяване, паралелно на платното. В тази връзка и до колкото не разполагаме с данни за съществуването на самостоятелни административни актове, които да позволяват осъществяването на действия в този парцел, то те се явяват противозаконни.

На настрана съображение, сред настоящия регулационен проект на бул. " Марица юг " и наличните частични данни за новия план се открива противоречие в регулацията и няма информация за нейното изменение.

Моля да сезирате способените органи, виновни за осъществяване на съответната инспекция.

Plovdiv24.bg ще потърси и мнението на общинската администрация за изясняване на случая!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР