Не, тук не става въпрос за криминална проява, а за

...
</TD
>Не, тук не става въпрос за криминална проява, а за
Коментари Харесай

Ученици от няколко бургаски гимназии влизат в съда

Не, тук не става въпрос за престъпна демонстрация, а за пресъздаване на дело по автентичен случай. Ученици от пет бургаски гимназии – НЕГ " Гьоте “, ППМГ " Акад. Никола Обрешков “, СУ " Йордан Йовков “, АЕГ " Гео Милев “ и ПГКПИ, влизат в функциите на правосъден състав, прокурор, специалисти – движимости лица, очевидци, потърпевш, обвинени и процесуални представители (адвокати).

Те ще създадат възстановка на наказателно дело от лятото на 2018 – та година за побой и нанасяне на междинна телесна щета. Инициативата се осъществя взаимно от Младежки интернационален център, Районен съд – Бургас и Окръжен съд – Бургас. Целта е младежите да се срещнат с механизма на осъществяване на правосъдно дело. Това е отлична опция за тези, които имат намерение да изберат правото като свое бъдещо предопределение. Ментор на гимназистите е арбитър Анатоли Бобоков от Районен съд, който изготви за участниците подготвителна стратегия с четири обучителни сесии. За да се приближат оптимално до достоверната атмосфера в правосъдната зала, Районен съд – Бургас ще им обезпечи съдийска, прокурорска и адвокатски тоги.

Събитето ще се организира пред аудитория тази сряда, 22 – ри март, от 14:00ч. в зала 2. Събитието провокира голям интерес измежду бургаските младежи, защото е ново и неповторимо за тях. Ученици не един път са влизали в Съдебната палата в дни на отворени порти и за тематични образования, само че за пръв път имат опция да се впуснат пълноценно в дело по съответен правосъден проблем. Подобна самодейност беше осъществена с бургаски публицисти преди няколко години.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР