Най-ценните дървесни видове в Дондуковата градина са здрави и ще

...
</TD
>Най-ценните дървесни видове в Дондуковата градина са здрави и ще
Коментари Харесай

Георги Стаменов каза кои дървета в Дондуковата градина ще се запазят

Най-ценните дървесни типове в Дондуковата градина са здрави и ще бъдат непокътнати при реконструкцията, съобщи за Plovdiv24.bg кметът на регион " Централен ".

В средата на парка има голям чинар, евентуално е древен. Той и всички останали чинари са в положително положение. Единственият проблем е, че кореновата система на тези дървета е излязла над земята. За да се опазят и скрият корените ще се приложи технология за реорганизация, при която теренът се повдига с 15-тина сантиметра, изясни Стаменов.

Кметството на " Централен " провежда довечера среща-дискусия с ландшафтните архитекти Станимир Шаламанов, Владимир Маринов и Славка Цочева. Поводът са терзания на жители, че се отстраняват доста дървета и то здрави.

След разясненията на специалистите присъстващите жители ще бъдат поканени в градината да видят с очите си каква растителност ще се отстранява.

" Преди старта на реконструкцията на парка са направени две дендрологични експертизи, с цел да не се допусне корист при премахването на болните дървета. Гледките са стряскащи - здрави на външен тип, а изгнили от вътрешната страна. Има и доста изсъхнали туи " - сподели Стаменов. 

В Дондуковата градина са преброени 380 броя дървета и се планува към 100 да се отстранят. Болната растителност се намира от страната на бул. " Шести септември ", по който минава огромна част от автомобилния трафик в града.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР