Най-голямата студентска спортна олимпиада в България, организирана от спортен клуб

...
</TD
>Най-голямата студентска спортна олимпиада в България, организирана от спортен клуб
Коментари Харесай

Димитър Бербатов и Петър Мицин гостуват на студентската спортна олимпиада в Благоевград

Най-голямата студентска спортна олимпиада в България, проведена от състезателен клуб “Олимпикс " към Американския университет в България, ще се организира този уикенд в Благоевград. В събитието традиционно се включват както студенти, преподаватели и чиновници на АУБ, по този начин и възпитаници, студенти и спортни запалянковци от Благоевград и региона, дружно с техните фамилии. 

, някои са обичайни за българската аудитория като футбол, волейбол, баскетбол, тенис на корт, тенис на маса, плуване, и други лекоатлетически дисциплини, само че показва опция за включване и в типични американски спортове като американска национална топка и спайкбол.  

Програма 

Олимпиадата ще бъде открита с тържествена церемония в 20 ч. на 18-ти април, четвъртък, в спортната зала в кампуса на АУБ. В откриването ще се включат артистични клубове от университета и града, а вечерта приключва със запалване на Олимпийския огън и предоставяне на формален старт на олимпиадата.  

На 20-ти април, събота, стартира надпреварата по плуване в състезателен комплекс “Пирин ", маратона на алеята в парк “Бачиново " и надпреварите по отборни спортове - футбол, баскетбол, волейбол и пукотевица от тройката в кампуса на АУБ. 

В неделя, 21-ви април, е така наречен “Голям ден " (D-Day), цялото събитие се мести на бейзболното игрище “Портър парк " при парк “Бачиново ". Програмата стартира в 9:30 ч. като през целия ден ще се проведат 12 разнообразни спорта. 

Събитието ще завърши в 18ч. с гала по награждаване от българския рекордьор по плуване Петър Мицин и със специфичното наличие на футболната легенда на Благоевград Димитър Бербатов. 

“Въпреки че събитието е спортна олимпиада, не е належащо всички гости да се включват в спортните дисциплини. Ще имаме специфичен ъгъл за отдих, където ще можете дружно с другари да се насладите на разнообразни интензивности ", показа ръководителят на клуба Здравко Рашков.   

Социална насоченост 

Освен фокус върху спорта, събитието има и обществена устременост. Благотворителната идея тази година е в поддръжка на “Националната параолимпийска организация ". Освен това, в събитието ще бъде вплетена и зелена самодейност с “Еко Партнърс България ", които ще дават уреди за преработване на пластмасови бутилки и кенчета. А против донесени пластмасови капачки, всеки клиент ще получи право за присъединяване в лотария с премия. Събраните капачки ще бъдат предадени на “Капачки за бъдеще ". 

“С включването на от ден на ден обществени и зелени начинания, целим да покажем на хората сплотяващата мощ на спорта и да създадем олимпиадата ни едно по-устойчиво събитие ", показа Бригита Андонова, началник на “Финанси и спонсорства ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР