Най – малко 50 лв. ще трябва да плати едно

...
</TD
>Най – малко 50 лв. ще трябва да плати едно
Коментари Харесай

Без гости по Великден в Пиринско заради по-високите цени, вижте колко излиза празничната трапеза

Най – малко 50 лева ще би трябвало да заплати едно тричленно домакинство в Пиринско за празничната софра по Великден, демонстрира репортерска инспекция на Blagoevgrad24.bg.

Въпреки промоциите, които оферират огромните търговски вериги, тази година ще се наложи да отделим повече средства, в случай че желаеме да посрещнем празника уместно, само че в тясна фамилна конюнктура. Ако желаеме да се съберем с родственици и другари, то сигурно ще би трябвало да се охарчим доста повече поради по – високите цени на главните артикули, които са ни нужни за празника.

Справка демонстрира, че кг агнешко месо, което е наложителен детайл от празничната вечеря, излиза приблизително към 20 лева./кг. Месото няма по какъв начин да поднесем без гарнитура. Традиционно агнешкото комбинираме с картофи или ориз. И в двата случая ще ни трябват приблизително към 5 – 6 лева, с цел да може да приготвим задоволително количество от определената гарнитура.

Повече пари ще би трябвало да платим и за обичайна зелена салата. Краставиците излизат към 3 лева./кг., зеленият лук е към 0.70 лева, а марулята сред 1.00 и 2.00 лева, според от качеството.

При яйцата също следим завишение на цените, съпоставено с миналогодишния Великден. Днес, в случай че желаеме да боядисаме 30 жълти яйца, размер М ще са ни нужни 10.00 лева, за същото количество, само че бели яйца, ще би трябвало да се охарчим с към 12.00 лева В по – огромните магазини се оферират и подготвени боядисани лица, които биха ни коствали почти 8.00 лева за 10 броя.

Багриалата за яйца има огромно многообразие, както във типовете, по този начин и в цените. Средно за 30 яйца ще би трябвало да си приготвим към 3 лева

Традиционните козунаци също се оферират по магазините в разнообразни грамажи и цени, като варират от 1.50 лева до 8 лева По – скъпо ще ни излезе в случай че сами решим да си приготвим от сладкия ритуален самун, само че сигурно ще ни е и по – вкусно и най – към този момент по – прясно и без съществуването на толкоз доста консерванти. Тук мъчно може да кажем какъв брой ще ни коства месенето на един козунак, защото има огромно обилие от предписания. Можем единствено да споменем, че брашното за козунак е към 1.50 лева, а маслото към 5 лева на промоция.

Всички останали съставни елементи, които могат да участват на празничната софра като сухи мезета, разядки и алкохол, в допълнение ще оскъпят празника.

Заради рекордната инфлация тази година доста благоевградчани споделят, че ще заложат на главните артикули, които са им нужни, а празника ще изкарат единствено с най – околните си хора, тъй като фамилният бюджет няма да им разреши огромни празненства.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР