Националната асоциация на председателите на общински съвети отчита дейността си

...
</TD
>Националната асоциация на председателите на общински съвети отчита дейността си
Коментари Харесай

В Пловдив се проведе важна среща на председателите на общински съвети от цялата страна

Националната асоциация на ръководителите на общински препоръки регистрира активността си за 2022 година. Това се случва през днешния ден в парк-хотел " Империал " в Пловдив, където над 100 ръководители на локални парламенти от цялата страна се събраха на 21-тото си Общо заседание на НАПОС-РБ.  На форума с изключение на доклад за работата на Управителния съвет и доклад за работата на Контролния съвет, ще бъде признат и годишния финансов доклад за миналата 2022 г.  и ще бъде разискван и признат бюджета за актуалната година.

Сред главните задания, които НАПОС-РБ си сложи за осъществяване през миналата отчетна година са дейното присъединяване на асоциацията в законотворческия развой на Народно заседание по закони, касаещи локалните управляващи, както и повишение потенциала на локалните парламенти и техните ръководители в най–важните сфери на локалното самоуправление. Сдружението работи по съществени публични дела. Една от концепциите, които се стреми да осъществя е децентрализацията – финансова и институционална. Към сегашния миг в НАПОС-РБ, която е учредена точно в Пловдив през 2004г.,  членуват 192 ръководители на Общински препоръки, като броят им годишно се покачва.

Приветствие от името на община Пловдив към участниците в Общото заседание сервира заместник-кметът по просвета, археология и туризъм.

" Горд съм, че тъкмо в Пловдив на 16-ти юли 2004 година е учредена Националната асоциация на настоящите ръководители на общински препоръки в РБългария. Подписи под учредителния акт тогава са положили 51 настоящи ръководители на Общински препоръки в РБългария. В момента в НАПОС  членуват 192 ръководители на Общински препоръки. 

Това е извънреден триумф и той се дължи единствено и само на вас, уважаеми госпожи и господа ръководители! На вашата неуморна работа, големи старания, на смисъла и мъдростта, които вложихте в гръбнака на асоциацията. За миналите 18 години, (през юли ще станат 19), Асоциацията се утвърди като авторитетна неправителствена организация в региона на локалното самоуправление. Тя е същинска мощ, градивен сътрудник, деен участник във всички значими публични процеси, освен това във всички сфери на нашия живот и в поддръжка на локалните управляващи и общинските препоръки.

Безспорно достижение на Асоциацията е и това, че работи толкоз интензивно за усилване на взаимовръзките сред общинските препоръки от цялата страна. Защото всички знаем - единствено дружно сме мощ! " Съединението прави силата “ – написа и на входа на една от най-важните публични здания в България. На вас се дължи непрекъснатото повишение на административния потенциал, както и непрекъснатото внедряването на положителни практики в локалното самоуправление.  Особено скъпо е това, че НАПОС работи неуморно за разширение и обогатяване на публичното схващане за ролята и значимостта на локалното самоуправление, както и присъединяване на жителите в него.  А вие, госпожи и господа, сте лицето, определени сте да бъдете " първи измежду първите “, да сте образец, ентусиазъм, стожер на мира и разбирателството и да водите другите към благоденствие. Затова, ден след най-светлия християнски празник - Великден, ви поисквам здраве и благополучие и дано всяко положително дело, за което се борите и работите, да бъде увенчано с триумф! В името на хората, които са ви избрали и с България в сърцето! “, сподели в приветствието си заместник-кметът и като пожела ползотворна работа на Общото заседание на НАПОС.

От трибуната на високия конгрес одобрение сервираха инж. – ръководител на Общински съвет – Пловдив, Никола Белишки – член на УС на НСОРБ и кмет на община Панагюрище и проф. доктор Андрей Захариев – почетен член на НАПОС и някогашен член на УС на НАПОС. Сред гостите на първи ред в залата бяха почетни членове на организацията - някогашни ръководители на Общински съвет и някогашни членове на УС на асоциацията, измежду които и Савина Петкова – някогашен член на УС на НАПОС.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки, член на УС на НСОРБ, прочете и приветствен адрес от името на НСОРБ с ръководител на УС Данаил Панов - кмет на Велико Търново и Силвия Георгиева – изп. шеф на НСОРБ.

Работата на Общото заседание продължава и сега, като се чака да завърши късно вечерта.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР