Нашите ученици са в сигурна и безопасна среда и няма

...
</TD
>Нашите ученици са в сигурна и безопасна среда и няма
Коментари Харесай

Директорката на Антим I с последна информация за бедстващите ученици в Царево

" Нашите възпитаници са в сигурна и безвредна среда и няма заплаха за живота и здравето както на децата, по този начин и на съпътстващите ги педагогичен експерти " - това съобщи за Plovdiv24.bg директорката на ОУ " Екзарх Антим I " Любомира Христова.

Пловдивската група е настанена в крайбрежния хотел " Примеа Бийч Резиденс ", чийто . Електрозахранването в комплекса е спряно. Някои мобилни оператори също са спрели сигнала си.

Учениците са на изсъхнало и сигурност място - на четвърти и пети етаж. Имат вода и е основана организация за доставка на храна, описа директорката. На всеки 30 минути тя се чува с учителите за настояща информация на ситуацията. Поддържа се непрекъснат контакт и с туроператора. Педагозите са инструктирани по какъв начин да действат при евакуация. Инструктаж е изработен и на децата. 

Групата от пловдивското учебно заведение се състои от 70 възпитаници от трети, четвърти и шести клас и 7 педагогичен експерти. Лагерът е от 3 до 7 септември по националната стратегия на МОН " България - просветителни направления 2023 ". Вече е избран нов хотел, в който почивката ще бъде довършена, в случай че се вземе такова решение. " Първо би трябвало да бъдат евакуирани, по-късно ще се взема решение дали да се приберат или да останат. Ако вземат решение да се приберат, аз ще ги поддържа " - сподели Любомира Христова.

Директорката е изпратила незабавен мейл до Регионалното управление на образованието в Пловдив, с който осведоми за протичащото се в Царево. Уведомени са и родителите.

" Ситуацията е под надзор, децата са в сигурна и безвредна среда " - безапелационна е тя.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР