Народният представител от последните три парламента е кандидатът за кмет

...
</TD
>Народният представител от последните три парламента е кандидатът за кмет
Коментари Харесай

Той е кандидатът за кмет на Пловдив от Възраждане

Народният представител от последните три Народното събрание е претендентът за кмет на Пловдив на партия " Възраждане ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Основната ми мотивация да се кандидатирам е, че имаме потребност от коренна смяна на философията на ръководство на града. Пловдив е впримчен в корупционен възел, моята цел е да го разсечем и градът да се развива в интерес на обществото и жителите, а не на избрани обединения и лица " - съобщи Георгиев. Той напомни, че през 1992 година американският президент Бил Клинтън изрича фразата: " Икономиката, глупако " и я перифразина на: " Корупцията, глупако ", уточнявайки, че точно корупцията задушава Пловдив и пречи на хората да живеят по-добре.

е един от основателите на " Възраждане " в Пловдив, участник е в редица събития, проведени и инициирани от партията в града. По негова самодейност на второ четене в държавния бюджет са направени промени, касаещи съответно град Пловдив - обезпечаване на 17.5 млн. лева за Географска информационна система и видеонаблюдение, както и съвсем 32 милиона лв. за няколко огромни инфраструктурни обекта: " Даме Груев ", рехабилитацията на Кукленско, Голямоконарско и Рогошко шосе. 

Приоритетите на претендента на " Възраждане " да се намерят ефикасни решения за дългогодишни проблеми. Сред тях са създаване на повече детски градини и ясли във всички региони в града и транспортния пъкъл.

Георгиев счита, че до околните на Пловдив села, които на практика са негови квартали, въпреки че са в други общини, би трябвало да се пуснат градски автобусни линии, както до Катуница.

Ето акценти от изявлението на:

" Хората нямат добър съответен публичен превоз. Ползват персонални коли и натоварват пътната мрежа в Пловдив. 

Ще търсим държавна поддръжка за вътрешния и външния кръг на града. Околовръстното има незабавна потребност от разширение – нещо, което беше забавено във времето. Искаме оптимално бързо да се случи, взаимоотношение с институциите

Околовръстното да бъде освободено от винетни такси – както е в София, от един до различен квартал

Изграждането на югоизточния лъч на Околовръстното би трябвало да се случи по-бързо за по-добро напредване

Вътрешния кръг – предвиждаме редица пробиви, да вземем за пример директна връзка сред " Южен " и " Тракия " в региона на " мотокара “; създаване на кръстовища на 2 равнища, където е допустимо, от вън на вътре, да се отпуши придвижването и да няма тапи, например при кръстовището на Златитрап и Прослав. 

Навсякъде би трябвало да има многоетажни паркинги, реверсивни ленти за придвижване в секторите, където е допустимо да се разшири. 

" За “ основаване на градската железница сме, само че в този момент е планувана с непълен брой лъчове.

Трябва да има умни светофари, зелени талази, вместо червени талази, видеонаблюдение за по-добри решения на трафика. 

Градският превоз би трябвало да се усъвършенства, безусловно наложително е да се вкара електронно таксуване, прецизно би трябвало да се съблюдават договорите на превозвачите. 

Имаме концепция да се въведе 20 минути безвъзмездна синя зона. Така по-бързо ще се освободи мястото, когато има тласък и това е самобитен поклон към жителите за това, че не са основани съответни условия

Ремонтите в града би трябвало да се вършат един по един, бързо и дейно, а не както е сега по едно и също време. 

По въпроса за презастрояването - искаме да се създадат сателитни селища в общините Родопи и Марица, ние на процедура не разделяме Пловдив от тях. 

Създаване на нови общински приюти за безстопанствени животни – т.е. срещата с тях да се трансформира в минисъбитие. В същото време да се организира ефикасна кастрация и предварителна защита на размножаването, по човечен метод. ".

Листата с претенденти за общински съветници и районни кметове на " Възраждане " ще бъдат показани обособена конференция. 

Цялата конференция гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР