Нараства търсенето на къщи в селата край Пловдив, а заедно

...
</TD
>Нараства търсенето на къщи в селата край Пловдив, а заедно
Коментари Харесай

Бум на строителството на къщи до Пловдив, цените скачат, търсенето също

Нараства търсенето на къщи в селата край Пловдив, а дружно с това и цените на парцелите. Поскъпването е с до 30 на 100 за година. Инвеститори строят дребни кооперации покрай града под тепетата.

Искат три спални и прекрасен двор

Новите къщи в селата покрай Пловдив нарастват с 20-30% на година, описаха брокери на парцели. Свободните терени понижават и това е причина растежът на цените да продължи и през идващите години.

В момента цените на къща с три спални в селата край Пловдив са близки до цените на апартамент с три спални в самия град. През 2020 година продаваха селски къщи с повърхност сред 200 и 220 квадрата за 120-150 хиляди евро. Сега цените надвишават 200 хиляди евро, само че това не тормози купувачите и желанието им да придобият къща не понижава, споделят брокери.

За да задоволят засиления интерес на купувачите, от ден на ден вложители се насочват към свободни терени в селски региони край Пловдив. Строят както обособени къщи, по този начин и дребни кооперации с жилища.

Най-често хората търсят къщи с три спални и прекрасен двор. Но в случай че цените на тези парцели са високи за приходите им, купуват и жилища в новите кооперации в селата край Пловдив. Така получават парцел на по-ниска цена, само че в същото време са по-далеч от забързаното всекидневие в огромния град и нямат проблеми с паркирането.

Има хора, които продават унаследен парцел в Пловдив и желаят с парите да купят къща край града. Ако се постанова, са подготвени да вземат и заем, с цел да доплатят цената.

“В Пловдив е доста натоварено, избирам да сме покрай града, само че и не в него, желаеме по-спокоен живот, по-чист въздух. Държим да има три спални, малко дворче, да има гараж и инфраструктура ", споделя покупател, който избира къща в селата край града под тепетата.

Селските къщи дават опция децата да играят свободно на двора, а цялото семейство да е по-близо до природата, написа " Труд ".

Лихвите по заемите не тормозят купувачите, които желаят да намерят по-добър дом за фамилията си. Но купувачите деликатно преглеждат офертите на банките и питат какви периоди с закрепена рента могат да им предложат.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР