Над 200 милиона лева се инвестират по различни проекти и

...
</TD
>Над 200 милиона лева се инвестират по различни проекти и
Коментари Харесай

Община Пловдив инвестира милиони

Над 200 милиона лв. се влагат по разнообразни планове и стратегии в обществената инфраструктура в Пловдив, а още близо 150 милиона ще се вложат в обекти, чиято реализация следва да стартира скоро. Това заяви за Plovdiv24.bg заместник-кметът по строителство и вложения.

Средствата по Оперативна стратегия " Околна среда " са в размер на 90 725 468 лв.. Сумата включва реконструкцията на Пречиствателната станция и на канализационната и водопроводната мрежа по Водния цикъл в регион " Северен ".

Дирекция " Строителство и вложения " извършва обекти на стройност над 78 милиона лв.. Сред тях са планът " По крепостните стени на Филипопол ", подмяната на уличното осветяване в " Централен " и " Южен ", новата детска градина на бул. " Александър Стамболийски ", стадионите на " Ботев " и " Локомотив ", Форум север, саниране на многофамилни жилищни здания, строителство на обществени жилища на ул. " Владая ", възстановяване на градската среда в кв. " Гладно поле " и други

С парите от 30 милионния заем от Фонда за устойчиви градове се осъществят пробивът " Модър - Царевец ", реконструкцията на ул. " Царевец " и " Хаджи Димитър ", а средствата, планувани за пробива при Водната палата ще бъдат пренасочени към дотъкмяване на зоопарка и Дондуковата градина.

Сред по-крупните обекти, които се извършват със средства от бюджета на общината, са реконструкцията на " Даме Груев " и рехабилитацията на " Кукленско шосе ". Предстояща е работата по " Голямоконарско шосе ", " Рогошко шосе ", бул. " Северен " стадий 2, басейна. А проектите за по-далечно бъдеще е да се направи нов мост над река Марица и продължението на бул. " Александър Стамболийски " към " Тракия ".

В поредност изявления Plovdiv24.bg ще показа инфраструктурните обекти.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР