Над 13 000 лв. се събраха на организирания от областния

...
</TD
>Над 13 000 лв. се събраха на организирания от областния
Коментари Харесай

Добрата новина: Събраха над 13 000 лв. в подкрепа на деца и младежи със Синдром на Даун

Над 13 000 лева се събраха на проведения от регионалния шеф благотворителен концерт под наслов " Да прегърнем слънцето “ в поддръжка на деца и младежи със Синдром на Даун, който се организира на 01 юли 2024 година Детски сформира и реализатори огласиха и изпъстриха откритата сцена " Охлюва “ в Морската градина и демонстрираха, че няма значение възрастта, а желанието да помагаш. През целия концерт деца слагаха в урната за дарения парченце от положителното, което носят те и техните родители.

" Добрина и гений, ръка за ръка в една идея! Слънчеви, усмихнати, гласовити и уверени в смисъла на това да помагаш. Тази вечер надарени бургаски деца и реализатори за следващ път откликнаха с доста сърце и страст на апела ми за поддръжка. В центъра на идеята този път са " слънчевите деца на света “. Децата със Синдром на Даун! Те ни носят любов и топлота, безкористно, по предопределение, постоянно, по този начин както е отредено на индивида. Усмихват се, с цел да припомнят, че всеки нов ден, самичък по себе си е мотив за усмивка! “. С тези думи регионалният шеф приветства присъстващите и даде старт на следващата си благотворителна самодейност.

Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Емилиан Михайлов - Архиерейски наместник на Бургаска духовна околия благослови събитието и присъстващите и сервира сърдечен привет от името на Сливенския митрополит Арсений, който също подари 5000 лева от Сливенска митрополия.

Бургаските деца демонстрираха, че са надарени и въздействащи – хорово пеене, фолклор, съвременни танци, музикални осъществявания, модерна музика и всичко това поднесено с доста въодушевление. В същински празник на положителното и щедростта се трансформира благотворителният концерт.

" Щастлива съм, че успяхме да ги подкрепим, да подкрепим техния дом в Бургас - " ДаунТаун “ и фондацията, полагаща грижи нашите слънчеви деца да имат свое място за труд, срещи, творчество, развлечение и фантазии! Благодаря ви, реверанс пред всички! Бургас потвърди, че обича. Бургас оказва помощ. “, добави още регионалният шеф. Като израз на признателност към участниците в концерта проф. Нейкова ще провежда безплатно посещаване в зоологическата градина в Стара Загора и в Народното събрание.

Участниците в концерта, които непринудено се включиха в поддръжка на децата бяха:  Вокално трио DEJA VU, хор " Трепетлика “ с началник Пепа Запрянова, ТА " Лукойл Нефтохим Бургас “ и ТА " Трите пъти “ с живописен началник Марио Егов, 8-годишната ученичка от ОУ " Васил Априлов “ Карина Славова, КСТ " Бургас 75 “ с началник Траяна Зелямова, ВФ " Морски песъчинки “ с диригент Милена Добрева, възпитаниците на НУМСИ " Проф. Панчо Владигеров “ – Ния Стоянова, Рени Янакиева, Вероника Сидоренко с шеф на учебното заведение Златин Пантелеева. Който желае да поддържа децата и младежите със Синдром на Даун в област Бургас, може да продължи да го прави и по дарителска банкова сметка с титуляр: Фондация " ДаунТаун БГ “ - BG97CECB979010J3696700.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР