Наблюдава се досъдебно производство за изнудване, при което едно лице

...
</TD
>Наблюдава се досъдебно производство за изнудване, при което едно лице
Коментари Харесай

Задържаха бургазлия за изнудване в големи размери, придружено със заплахи за живота

Наблюдава се досъдебно произвеждане за изнудване, при което едно лице е било насила да поеме имуществено обвързване в изключително огромни размери. Принудата е била съпроводена със закани, касаещи живота и здравето на лицето. Това стана ясно по време на взаимен брифинг на полицията и прокуратурата в Бургас, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

Потърпевшият е на 35 години, а причинителят - на 23.

" Двамата се срещат в бургаско заведение, а след това поддържат контакти между тях в обществените мрежи. Възникват доверителни отношение посред им, в резултат на което по-младият е изискал парична сума в заем. Върнал я е в точния момент, по-късно е изискал втора, която също е върнал. Третата обаче е била в по-големи размери, като е декларирал, че задачата му е да развива бизнес, облагата от който ще си поделят. Последват още заеми. 23-годишният развил версията пред пострадалия, че средствата са за противозаконна активност, в това число за разпространяване на опиати, а полицията знае за тях. Освен това му е вменил, че  двамата са били дълго време проследявани и че с цел да не се стигне до задържането им е належащо да се заплаща на полицията ", разясни ст. ком. Калоян Калоянов, шеф на ОДМВР-Бургас.  

Вследствие на това стартира предаване на сума пари от пострадалия към причинителя, която в последна сметка възлиза на 186 000 лв. за интервал от към 1 година.

" Потърпевшият е убеждаван, че би трябвало да заплаща непрекъснато, с цел да обезпечи успокоение на себе си и на фамилията си, което го е принудило да тегли и бързи заеми. Стигнало се е до такава степен, че той е получавал и суицидни мисли ", добави ст. ком. Калоянов.  

Полицията е научила за случая по сигнал на негови близки. Основната част от получената сума е била проиграна в игрални зали от причинителя. 

За това закононарушение се планува наказване от 2 до 8 години " отнемане от независимост " и санкция от 1000 до 3000 лв.. Лицето е открито и арестувано за 72 часа.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР