На тържествена церемония доброволците от Детското полицейско управление при СУ

...
</TD
>На тържествена церемония доброволците от Детското полицейско управление при СУ
Коментари Харесай

Нов отряд от третокласници пое Детското полицейско управление

На тържествена гала доброволците от Детското полицейско ръководство при СУ " Йордан Йовков “ предадоха знамето на отряда на 15 третокласници, които от през днешния ден ще ръководят формированието. Събитието бе почетено от заместник–кмета на община Русе Енчо Енчев.

" Детското полицейско ръководство е прелестен образец за това по какъв начин учебното заведение може да изиграе водеща роля в построяването на младежите като добросъвестни и дейни участници в публичните процеси. Във времена на динамични промени и нови провокации такива начинания са от голяма важност, тъй като учат децата на дисциплинираност, екипност и ценене на правилата на ред и сигурност “, сподели заместник-кметът. Той пожела на всички възпитаници и учители триумфи, ентусиазъм и убеденост в това, че дружно могат да продължат да построяват по-добро, заслужено и отговорно общество.

При предаването на знамето участниците от предходното формирование се ангажираха да запазят положителните обичаи на всичко, научено дотук. По тяхна самодейност в учебното заведение бе основан отряд " Белите лястовици “, който ще подкрепя при нужда своите съученици и ще спомага на дежурните учители за съблюдаване на реда в учебно заведение.

От своя страна доброволците от второто Детско полицейско ръководство поеха ангажимент в идващите две години да познават и съблюдават законите, да развиват уменията си, да не отминават вик за помощ, както и да способстват за другарството и партньорството в отряда. Техен началник ще бъде Стефан Тотев – старши преподавател в образователното формирование.

На тържествената гала посетители още бяха Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, началникът на РУО – Русе доктор Росица Георгиева, старши комисар Пламен Първанов – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе, основен контрольор Мирослав Тодоров – шеф на Първо районно ръководство в Русе, представители на БЧК – Русе, както и учители и възпитаници на СУ " Йордан Йовков “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР