На специална церемония в Пловдив бе отбелязан Денят на парашутиста

...
</TD
>На специална церемония в Пловдив бе отбелязан Денят на парашутиста
Коментари Харесай

В Пловдив представиха и осветиха новата бронирана техника на Специалните сили

На специфична гала в Пловдив бе маркиран Денят на парашутиста – 18 октомври и храмовият празник на формированието " Св. Йоан Рилски Чудотворец “, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. На тържеството бе осветена и показана и новата бронирана бойна и спомагателна техника на Силите за специфични интервенции. Матеев особено благодари на някогашния министър на защитата /от 2017 до 2021 година/ Красимир Каракачанов за това, че е оказал помощ за реализирането на плана за доставка на бойна и специфична техника на Специалните сили.

Проектът е бил осъществен в комплицирана конюнктура и следващи събития, и във вътрешен и международен план, с изключителна експедитивност, сподели ген.-майор Матеев. “За този план работиха доста от нас, имахме разбирането, съдействието и поддръжката на политическото и военно управление на защитата, когато бе подписан този контракт.

От тогава са минали даже по-малко от две години. А планът трябваше да бъде осъществен за тригодишен интервал ", сподели Матеев. Той уточни, че при тя са към този момент над 93 % от машините, които е трябвало да бъдат осъществени по плана. “Лично благодаря на министър Каракачанов и на заместител - министър Величков, както и на шефа на компанията производител на машините ", добави Матеев.

По думите на командира на Специалните сили Явор Матеев, това е един нужен и значим за специалните сили и за България план и той се осъществя в съответствие с разпоредбите и законите на България.

На тържеството участваха представители на локалната власт, на Пловдивската митрополия, отпред с митрополит, командири на военни формирования и някогашни командири на поделението, ветерани и другари.

Не пристигна нито един представител на държавната и военна власт на България сега.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР