На пръв поглед е нестандартна ситуацията с паритетност между двете

...
</TD
>На пръв поглед е нестандартна ситуацията с паритетност между двете
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Любопитно ще бъде дали ще има разписан тайминг, по който ще се движат в Народното събрание

На пръв взор е ексцентрична обстановката с паритетност сред двете най-големи по бройка парламентарни групи, и в действителност единствено тяхното взаимно съдействие дава опция да се излезе от безизходицата, която към този момент 5-и парламент следим. И това е някаква форма на изпитание да се даде опция да стартира да действа страната. Така разяснява поръчката на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за кабинет с втория мандат и министър председател на ротационен принцип в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " конституционалистът доцент Наталия Киселова.

" Имаше 8 месеца изпитание - четиричленна беше обединението, в този момент обединението официално ще бъде сред първата и втората по бройка парламентарни групи. Предполагам, че това, на което ще станем очевидци ще бъде от едната парламентарна група да бъде ръководителят на Народното събрание, а от другата парламентарна група да бъде министър-председателят, на интервал, беше казано като поръчка 9 месеца да се сменят местата. Доста сериозна поръчка беше направена за основни промени, освен лични, само че и законодателни. Така че в идващите дни президентът съобщи, че ще връчи изследователски мандат на втората по бройка парламентарна група, в действителност на учен Денков и защото тези диалози допускам, че към тогава, когато бъде връчен проучвателния мандат ще бъдат и с претенденти, е изцяло допустимо до края на тази или началото на идната седмица да бъде определено и идващото държавно управление ", изясни Киселова.

По думите и ще бъде любопитно дали ще има написан някакъв тайминг, по който да се движат в Народното събрание: " Относно конституционната промяна, попълване на органите с изминал мандат, съставите им, тъй че следва да забележим, несъмнено, законодателната стратегия и бюджета ", изясни конституционалистът.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР