На последната общинска сесия в петък, 16 септември 2022 г.,

...
</TD
>На последната общинска сесия в петък, 16 септември 2022 г.,
Коментари Харесай

Иван Петков: Автентична лява БСП доказа, че гласува корпоративно

" На последната общинска сесия в петък, 16 септември 2022 година, беше прегледано изменение на Бюджета на Община Пловдив. Без авансово разискване в бюджетната комисия, по време на разискването в зала зам.-кметът предложи да бъдат направени спомагателни промени, без никаква спомагателна информация, само че са им “спешни " (както декларира вносителят).

В бюджета на Оперативна програма “Паркове и градини " се усилва перото за външни услуги, за сметка на перо уреди, със 185 600 лева Всеки ще си каже, че е нещо всекидневно, че е за някакви потребности на самото дружество, само че уви истината се крие другаде. А тя е следната - Оперативна програма “Паркове и градини " заплаща наемна цена на компания “Пълдин Туринвест " за разсадника, който до 2006 година е бил общински, само че Община Пловдив тогава го апортира в посочената компания.

В годините наемната цена се променя. До момента наемът е 10 000 лева на месец, само че с това изменение ще стане 60 000 лева на месец, което може да се усили в идващия бюджет на Община Пловдив за 2023 година, до момента в който притежателят на компанията не наложи нещо ново на кмета.

Както добре се вижда, администрацията на пл. “Стефан Стамболов " не работи за богатството на обществото, а обслужва частни ползи. При тази цена Общината незабавно би трябвало да построи личен разсадник, като разноските няма да надвишават няколко месечни наема. В противоположен случай това е непосредствено наливане на пари в частна компания.

За сведение на социалистите, изменението на бюджета е признато с 40 гласа, в които влизат и гласовете на досегашните общински съветници на Българска социалистическа партия, които се оповестиха за " Автентична лява Българска социалистическа партия ". Че не са " леви ", беше ясно, само че в този момент е ясно и че непосредствено обслужват корпоративни ползи ".

Това написа в обществената мрежа Facebook водачът на Българска социалистическа партия в Пловдив и кандидат-депутат.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР