На 7 юни 2023 г., сряда, от 18:00 часа в

...
</TD
>На 7 юни 2023 г., сряда, от 18:00 часа в
Коментари Харесай

С фолклорен концерт в парк Лаута приключва проектът Таланти в Тракия

На 7 юни 2023 година, сряда, от 18:00 часа в парк Лаута ще се състои заключителния концерт по план " Таланти в Тракия “ на Народно читалище " Съвременник-1986 “. Сценичната изява е отдадена на 50-ата годишнина от първа копка на пловдивския регион Тракия и се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив по Компонент 3 " Гражданска интензивност “, част от Календара на културните събития на Община Пловдив.

Пловдивчани ще могат да се потопят в магията на българския фолклор с осъществяванията на Женски национален хор " Плетеница “ към Народно читалище " Съвременник – 1986 “ с началник Елена Петкова, Женски национален хор " Родна ария " при читалище " П.Р.Славейков - 1908 " с живописен началник Златка Стефанова и младата национална певица Ана Мария Станджикова.

Двата хора са многократни спечелили и лауреати от влиятелни фолклорни фестивали в страната. Носители са на десетки медали и на специфични награди от състезания като " Пролетна дъга " в с. Куртово Конаре, Балкански шампионат по фолклор " Евро фолк – Жива вода “, " Песни и танци без граници " гр. Свиленград и доста други.

" Български фолклор в парка “ е последният концерт от поредност събития, с които беше маркиран половинвековният празник на най-младия квартал в Пловдив. По-рано през месец май по плана " Таланти в Тракия “ с финансовата поддръжка на Община Пловдив се състояха две креативен ателиета и концерти по пеене, пиано и китара.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР