На 29 юни, в Деня на река Дунав, в Канев

...
</TD
>На 29 юни, в Деня на река Дунав, в Канев
Коментари Харесай

Международен форум за трансграничните предизвикателства в Русе 

На 29 юни, в Деня на река Дунав, в Канев център – Русенски университет ще се състои интернационалният конгрес " Справяне с трансграничните провокации: интердисциплинарен и трансрегионален метод “. Организатори на форума са Русенският университет, Българо-румънската търговско-промишлена палата и Университетът в Крайова, Румъния.

В рамките на две кръгли маси, отдадени на провокации в образованието, науката и нововъведенията и на трансграничното съдействие като мотор за развиването на районните екосистеми, участниците ще споделят позиции и ще почерпят опит едни от други. В последната част на форума е планувана нетуъркинг сесия, в която ще бъдат показани компании от трансграничния район на Румъния и България.

Събитието е част от дейностите на консорциума АКРОС-Европейски трансграничен университет, основан във връзка самодейността Европейски университети на Европейската комисия. В консорциума вземат участие: Технологичен университет Бялисток, Полша, Технологичен университет Кемниц, Германия (водещ партньор), Университет Крайова, Румъния, Университет Жирона, Испания, Университет Лейда, Испания, Университет Нова Горица, Словения, Университет Перпинян, Франция, Технологична академия Резекне, Латвия, Русенски университет " Ангел Кънчев “, Университет Удине, Италия.

Програмата на събитието включва:

29 юни 2023 година

9,30 – 10,00 Официално разкриване Канев център-Зала " Канев “

10,00 – 12,00 Кръгла маса 1 Транснационални и трансгранични провокации в образованието, науката и нововъведенията

Канев център-Зала " Канев “

14,00 – 15,30 Кръгла маса 2 Трансграничното съдействие като мотор за развиването на районните екосистеми

Канев център-Зала 1

15,30 – 16,00 Кафе пауза Канев център-Кетъринг зала

16,00 – 17,30 Нетуъркинг сесия за представители на бизнеса

Канев център-Зала 2
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР