На 25 март /събота/ от 11 ч. в зала Европа“

...
</TD
>На 25 март /събота/ от 11 ч. в зала Европа“
Коментари Харесай

Завъртат филмова лента за гостуванията на Шостакович в дунавски град

На 25 март /събота/ от 11 ч. в зала " Европа “ в границите на Музикалния фестивал " Мартенски музикални дни “ ще бъде показан документалният филм " Пианото на Шостакович “. Лентата наблюдава гостуванията и концертните изяви на композитора през 1958 и 1965 година в Русе. Реализира се с финансовата поддръжка на Община Русе по Програма " Култура “ в направление " Творчески планове “, оповестиха на интернет страницата си локалната власт.

Филмът е дело на Стефан Прохоров, Кети Маринова и консултанта по съставянето на сюжета доктор Веселина Антонова – откривател и архивист в Художествения списък на Държавна опера – Русе.

От 19 ч. в Голяма зала на Доходното здание следва една незабравима вечер с творби от Мусоргски и Прокофиев, поднесени от един от водещите оркестри в България и чест посетител на " Мартенски музикални дни “ – Софийската филхармония с диригент маестро Георги Димитров и солисти – добре познатите от европейския оперен и концертен подиум – цигуларката Лия Петрова и известният русенски бас Мартин Цонев.

В неделя, 26 март, от 19 ч. британският Кралски двор насочва публична покана към русенската аудитория за едно изтънчено прекарване под наслов " From Windsor with Love… “. Базирани в замъка Уиндзор, членовете на отбор The Queen‘s Six съставляват част от мирските чиновници на параклиса Сейнт Джордж, чиито домове се намират в замъка. Шестимата ангелогласни артисти ще дебютират на фестивалната сцена с богата палитра от първокласни вокални творби от У. Бърд, Т. Морли, Т. Талис, У. Крофт, Уайтинг/Дайкс, Т. Лерър, Дж. Д. Ларсън, Лин-Мануел Миранда, Ноуълс/Шипли, Р. Маркс, Р. Маркс, Крейг и Чарлз Райд, Б. Е. Кинг, Люис/Хейс/Койя и други

В понеделник, 27 март, от 19 ч. в Доходното здание Държавна опера – Русе ще открие последната седмица от фестивалния плакат с премиерата на " Лето 893 “ от Парашкев Хаджиев с диригент Владимир Бошнаков. Спектакълът се посвещава на 1130 години от Преславския църковно-народен събор – историческата кулминационна точка на покръстването на българския народ, като дава обещание публиката да се потопи в една средновековна приказка. Режисьор на оперния театър е Пламен Бейков, сценографията и костюмите са дело на Денис Иванов, хормайстор е Стелияна Димитрова – Хернани, и хореограф – Весела Василева. В функциите ще се превъплътят Момчил Миланов, Добромир Момеков, Теодор Петков, Глория Пенчева и Петя Цонева, Даниела Караиванова и Нели Петкова, Стоян Стоянджов, Денис Иванов /гост/, Иван Пенчев, и Стилян Цветков. Участват оркестър, хор, солисти и балет на Държавна опера – Русе, както и актьори от Русенската детска опера с началник Свилен Димитров.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР