На 2 април клавирно дуо Инна Ангелова-Васил Начев ще представят

...
</TD
>На 2 април клавирно дуо Инна Ангелова-Васил Начев ще представят
Коментари Харесай

Великолепното дуо Инна Ангелова-Васил Начев се завръщат в България за един специален концерт за 100 години от рождението на Добрин Петков

На 2 април клавирно дуо Инна Ангелова-Васил Начев ще показват величествен концертен театър на два рояла в Дом на културата " Борис Христов “. Началото е в 19.00 часа.

Програмата включва два огромни шедьовъра в музикалната литература, а точно Пьотър Чайковски " Лешникотрошачката “ и Панчо Владигеров " Българска сюита “. Програмата е налична за всички - дребни и огромни, експерти и фенове на класическата музика, пресъздадена по извънредно актуален и трогателен метод от клавирното дуо. Изящно декорно осветяване ще свети в залата и ще радва феновете. Голямото събитието е отдадено на 100 години от рождението на именития диригент маестро Добрин Петков.

Инна Ангелова и Васил Начев са първото клавирно дуо, което ще свири на новия и извънреден концертен роял Steinway D, закупен неотдавна от Държавна опера Пловдив. Събитието е извънредно за културния живот на град Пловдив, защото рядко се случва да гостуват концертиращи пианисти в такава групировка на огромна сцена.

Произведенията са тясно свързани с личността и репертоара на маестро Добрин Петков, който е  работил с най-хубавите оркестри и хорове на България.

Инна Ангелова живее в Швейцария. Тя е удостоена с влиятелното звание Steinway Artist, професор е в музикалната консерватория на Цюрих. Завършва в двете влиятелни висши музикални академии на Берн и Цюрих, в класовете на популярни пианисти като Екарт Хаилигерс.  Свирила е в едни от най-големите концертни зали като Laeiszhalle в Хамбург, Моцартеум в Залцбург, Casino Bern- Großer Saal и други Пианистката е създател на извънредно сполучливи ансамбли за кино музика.

Васил Начев живее във Англия. Завършил е Кралския музикален лицей и Гилдхол скуул в Лондон в класа на един от най-уважаваните актьори в клавирното изкуство Дмитрий Алексеев. Носител е на награди от 10 интернационалните състезанието в Европа и Съединени американски щати. Свирил е на едни от най-големите концертни сцени като Дж.Ф.Кенеди Център за театрални изкуства във Вашингтон (САЩ) Barbican Hall, Milton Court Concert Hall във Англия и други Преподава и има лична клавирна школа в Лондон.

Инна Ангелова и Васил Начев са приключили НУМТИ " Добрин Петков “ гр. Пловдив и са носители на премията " Добрин Петков “. Единствените посетители на сцената в концерта " На два рояла “ ще бъдат надарените млади артисти от  Хор " Детска китка “, под диригентството на именитите проф. Златина и Яна Делирадеви. Водещ на концерт-спектакъла ще бъде очарователната доктор Анастасия Баткова.

Събитието се финансира от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година. Билети в цялата мрежа и касите на EVENTIM.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР