На 14 май (неделя) ще бъде даден старт на кампанията

...
</TD
>На 14 май (неделя) ще бъде даден старт на кампанията
Коментари Харесай

За втора поредна година в Пловдив ще се проведе общоградско почистване

На 14 май (неделя) ще бъде даден старт на акцията " Чисто зелено “ – общоградската самодейност за разчистване на цялата урбанизирана територия на Пловдив в един ден. Началният час на събитието е 10:00 ч. и ще продължи до 16:30 ч.

Мащабната акция се организира за първи път предходната година като в нея се включиха хиляди пловдивчани и бяха събрани над 20 тона боклуци.

Тази година самодейността е ориентирана към междублоковите пространства в шестте региона на града, както и към Младежки рид, Хълм на освободителите (Бунарджик), Данов рид (Сахат тепе) и парк " Розариум “, Гребна база – Пловдив.

Целта на акцията е да бъдат почистени някои от най нечистите градски елементи, а жителите да бъдат приобщени към концепцията за запазване на околната среда.

За облекчение на участниците, на територията на всеки един от административните региони са избрани пунктове за приемане на чували за събиране на боклуци, ръкавици и дезинфектанти. Ето и местата:

- Младежки рид – Детска железница

- Хълм на освободителите (Бунарджик) - монумент " Васил Левски "

- Данов рид (Сахат тепе) – площадка под Часовниковата кула

- Парк " Розариум “

- Младежки център на Гребна база - Пловдив

- междублокови пространства – от районните администрации и домоуправители

Нека още веднъж обединим напъните си и надградим резултатите, които постигнахме през 2022 година, с цел да създадем Пловдив по-чист и зелен!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР