На 13 декември от 18.00 ч. е откриването на изложбата

...
</TD
>На 13 декември от 18.00 ч. е откриването на изложбата
Коментари Харесай

В Пловдив представят магията на иранското изкуство и занаяти

На 13 декември от 18.00 ч. е откриването на изложбата на Посолството на Изменник на родината Иран – София и Регионален етнографски музей – Пловдив " Магията на иранското изкуство и занаяти “, която ще бъде показана за първи път пред аудитория.

Ще бъдат показани разнообразни творби на иранското занаятчийско изкуство и неповторими експонати, оповестиха от културната институция. Тази година се навършват и 125 години дипломатически и 70 години културни връзки сред България и Иран.

В изложбата са показани разнообразни мостри на иранското изкуство - завещание на хилядолетната иранска цивилизация. Произведенията на майсторите разкриват самобитната хубост на иранското изкуство и ни притеглят с елегантността, шарките и десените си, разкривайки парченца от античната иранска традиция и просвета.

Посетителите на музея ще могат да се допрян до образците на античните ирански изкуства и обичайните ирански занаяти, съхранени до през днешния ден: " каламзани “ - тип гравиране върху метал; " минакари “ - тип емайлиране; " хатамкари “ - инкрустация върху дърво и " персийски килими “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР