На 10 юни предстои най-големият празник на младежкото предприемачество в

...
</TD
>На 10 юни предстои най-големият празник на младежкото предприемачество в
Коментари Харесай

На 10 юни в Пловдив предстои най-големият празник на младежкото предприемачество

На 10 юни следва най-големият празник на младежкото предприемачество в България – Младежки бизнес конгрес " Изгряващи звезди “. Това е финалното събитие на " Джуниър Ачийвмънт България “ за образователната година и то единствено по себе си е кулминационна точка на всичките ни просветителни стратегии през годината. Това сподели Ирина Илиева от " Джуниър Ачийвмънт България “ в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

В новото фестивално пространство на Младежкия рид в Пловдив експертно жури ще избере Учебна компания на годината и ще награди Стартъпа на годината на преакселератора BEYOND, които ще показват страната ни най-голямото предприемаческо събитие в Европа, което ще се организира през юли в Истанбул, изясни тя.  

Ирина Илиева описа за програмата на форума. Тя стартира в 9.00 часа с показване на бизнес концепциите на младежите пред експертно жури, което ще прави оценка участниците по разнообразни критерии. От 13.00 до 16.00 часа ще има комерсиално ревю, на което посетителите на Младежкия рид ще могат да си закупят разнообразни артикули, които са екологосъобразни, да се срещнат с концепциите, услугите и продуктите, които младежите са развивали в последната образователна година. Церемонията по награждаване е от 16.00 до 18.00 часа. " Учебните компании ще бъдат наградени и ще бъде разгласен Стартъпа на България. Ще бъдат наградени и някои от рок звездите на нашата просветителна мрежа – учителите, които най-вече са се отличили със своята безрезервност по време на тази образователна година, и не на последно място – и Ментора на годината, който е бизнес доброволец, подпомагал развиването на бизнес концепциите на младежите в границите на образователната година “, добави Илиева.  

Диана Недева, която също е представител на " Джуниър Ачийвмънт България “, изясни методът, по който се образоват младежите по стратегия " Учебна компания “. " Група младежи в учебно заведение образуват екипи, които минават през напълно реален развой на основаване на една компания. Те стартират през развиването на концепцията си, образоват се на това по какъв начин да ръководят човешки запаси, по какъв начин да сформират маркетингов проект, финансов проект, по какъв начин да валидират концепцията си, да проучат пазара “, разясни тя.  

Участниците могат да се включат и в последващи издания на бизнес форума, добави тя. 

По думите й една от аргументите тази стратегия да съществува толкоз дълго е поради успеваемостта на метода " учене през правене “. " Когато учениците работят върху лична концепция, тяхното равнище на мотивация се резервира високо и около основаването на концепцията си научават пъклен доста неща и развиват личностни умения – за обмисляне на време, за полагане на стратегически цели, представяне, комуникиране в екипа “, сподели Недева. 

По думите й участниците са доста новаторски и основават артикули, които адресират действителни проблеми в света. " Те имат доста отворено схващане, извънредно изобретателни са и заинтригувани от света, в който живеят. Изследват света и основават хрумвания, които извънредно доста могат да оказват помощ на природата и човечеството. Има да вземем за пример зелено-предприемачески хрумвания, безпочвено земеделие, биогорива, велогенератори, които зареждат телефони, основаване на отдалечени за незрящи “, уточни Диана Недева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР