На 10 март 2024 г. се даде официален старт на

...
</TD
>На 10 март 2024 г. се даде официален старт на
Коментари Харесай

Децата с аутизъм в Русе започват тренировки по спорт

На 10 март 2024 година се даде формален старт на новата активност, която родителите от Сдружението в поддръжка на деца с аутизъм от Русе предизвикаха взаимно с Емил Нешев от СОП Спорт Самбо за развиване.

След вълнуващата среща с Емо родителите се окуражиха да дадат опция на всяко дете със специфични потребности да получи съответна поддръжка посредством спорт. Потърсиха се разнообразни разновидности и началото бе сложено в залата на УСШ в Семеен кодекс " Ялта ".

Събитието се реализира с помощта на Ученическа спортна школа – Русе, с помощта на Мая Петрова, в качеството й на шеф на Ученическа спортна школа и нейните помощници в идеята, треньори към УСШ - Габриела Димитрова и Елиз Руждиева.

Първата подготовка стартира с химна на Р България " Мила Родино “, след което децата направиха разгряване дружно със своите родители. Изключително значимо за протичането на пълностоен и първокласен развой е всички да вземат участие в него – в тази ситуация треньори, родители и деца, както и подкрепящите фамилиите хора.

Намеренията на Сдружение " Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе “ е да оказват помощ на децата с аутизъм в всекидневието и по какъв начин те да бъдат възпитавани посредством спорт и придвижване. Това съгласно уредниците от СОП Спорт Само за развиване е ключът към основаването на общественост, където посредством одобряване на екипен дух, екипност, неизменност, непримиримост и борбеност, децата с аутизъм могат да получат пълностоен живот.

Припомняме, че сходна самодейност на тази в София към този момент стартира в градовете Велинград и Смолян, а от през днешния ден и в Русе. С помощта на всички на всички родители и съидейници Председателят на русенското Сдружение Кристина Борисова е решена да извърви целия път - съидейници - да бъде построена точно тази общественост, в която всеки получава нужната поддръжка и съответна противоположна връзка.

" Изказвам изключителната ни признателност и благодарност към Емил Нешев и всички хора, които стоят до него и го поддържат в това да сбъдват фантазиите на едни нежни деца. Те в действителност не са толкоз по-различни от децата в норма, само че от нас, възрастните зависи да отворим очите за тях на цялата общност. С годините тези специфични деца ще става от ден на ден и повече и няма време за губене. Действаме в този момент, спортуваме в този момент! Очаквам да ни подкрепите в нелекото начинание и в случай че познавате майка или баща на детенце с аутизъм, може да го потупате по рамото, да му дадете кураж и да създадете чувството, че този човек и това дете не са сами “ – е посланието на Кристина Борисова, майка на дете с аутизъм и ръководител на Сдружението в Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР