На 10.01.2023 г. в Областна администрация Пловдив се проведе регулярна

...
</TD
>На 10.01.2023 г. в Областна администрация Пловдив се проведе регулярна
Коментари Харесай

EVN инвестирали 2 милиарда лева за 19 години у нас

На 10.01.2023 година в Областна администрация Пловдив се организира регулярна осведомителна среща с представители на управлението на EVN България, в чиято група влиза Електроразпределение Юг (ЕР Юг), електроразпределителната компания, оперираща на територията на Югоизточна България и EVN Топлофикация в Пловдив.

По време на срещата регионалният шеф на област Пловдив разиска значими тематики, засягащи региона с Калина Трифонова – заместител ръководител на Съвета на шефовете (EVN България) и Здравко Братоев – заместител ръководител на Съвета на шефовете (ЕР Юг).

Постави въпроси, касаещи възстановяване на връзката и реакциите при спешни обстановки, потребността от гъвкава връзка с потребителските центрове (КЕЦ) на EVN, при което прецизираха, че вследствие на миналата им среща през октомври 2023 година, на всички кметове по местоположение на общините от област Пловдив са предоставени данните на ръководителите на КЕЦ-ове, с които могат да споделят непосредствено и да вземат решение съответно проблеми от спешен темперамент.

Областният шеф ще бъде включен във тяхна вайбър група, с цел да следи директно спешните обстановки в област Пловдив. На миналата среща от EVN са споделили кои са сериозните труднодостъпни при заснежена конюнктура точки и места, с цел да може да се обърне внимание на компаниите, които почистват по обособените общини посредством Областната администрация на Пловдив.

От позиция на чистотата на въздуха в Пловдив Зюмбилев попита представителите на сдружението какви са проектите им за развиване по отношение на замяна на топлофикационните съоръжения. Едно от решенията е от ден на ден хора да се възползват от топлинната сила, където има опция, само че това е обвързвано с развиване и замяна на топлопреносната мрежа.

От изключителна роля е стиковането на активността на сдружението с общините от гл.т. на желанията за осъществяване на поправки, т.е. авансово да се подават към EVN идните за поправки улични мрежи, с цел да може те да имат подготвеност да подменят навреме преносната мрежа там. Трифонова и Братоев показаха положителния образец по въпроса с навременното подаване на информация от " Тракия икономическа зона " (ТЕЗ) - дом на 180 задгранични и локални компании. Зюмбилев загатна, че там се договаря с нов вложител от Германия, който ще влага съществени средства.

Областният шеф на област Пловдив акцентира на значимостта за реализиране на въглеродно неутрална среда и енергийната успеваемост посредством развиване услугите на сдружението за потребление на ел. сила от Слънцето.

" Енергийната ефектив ност и ВЕИ са пътят напред. В EVN създаваме услуги в посока енергийна успеваемост и за жителите, тъй като бизнесът обичайно първи се ориентира. Много от европейските страни от дълго време са либерализирали своя пазар на електрическа енергия за жителите си и това следва да се случи в България. Ние в EVN работим по този начин, че всички клиенти да могат да се възползват оптимално елементарно от енергийния пазар, без значение дали живеят в еднофамилни или многофамилни здания “. обясни Трифонова.

Тази година австрийският тръст " EVN AG “ отбелязва 19 година от навлизането си в България. За този интервал компанията е вложила над 2 милиарда лева в възстановяване на инфраструктура и даване на услуги на територията на Югоизточна България. От тези вложения EVN е вложила 521,4 млн. лева в област Пловдив от 2005 година до момента, като за 2024 година плануваните вложения са за над 32 млн. лева

Областният шеф насочи представителите на EVN да помислят за използване на положителната процедура на Австрия и доста други страни, където боклукът се преработва в топла вода и ел. сила, поради изтичащия потенциал на завода в Шишманци.

" Вашата когенерация е модулна и го разрешава “, уточни Зюмбилев и разяснява опциите по тематиката, поради експертизата си в региона на енергетиката.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР