Мостът на Адата грейна за пръв път от години, след

...
</TD
>Мостът на Адата грейна за пръв път от години, след
Коментари Харесай

Мостът на Адата грейна за пръв път от години

Мостът на Адата блестна за пръв път от години, откакто нощес започнаха 72-часовите проби на построеното единствено за към месец ново осветяване.

" Успяхме да решим доста сериозен проблем, обвързван с сигурността на преминаващите хора и коли по моста. Там цареше полумрак. Работеше едвам една трета от осветлението. Стълбовете и кабелите бяха толкоз амортизирани, че не подлежаха на ремонт. Новото осветяване дава отговор на всички модерни условия с гаранция за високото качество на всички вложени материали, а и е пет пъти по-икономично от предходното “, разяснява заместник-кметът по превоз.

Монтирани са 58 нови 12-метрови електрически стълба. Те са направени от композитни материали, а гаранцията им е 40 години. Положени са и нови захранващи кабели. Над 10 години пък е гаранцията на новите 58 LED осветителни тела, които пестят доста ток в съпоставяне със старите 250 вата натриеви лампи. Новото осветяване ще бъде въведено в системата за енергиен мениджмънт, при която ежеминутно се наблюдават всички електрически величини.

Чонов подсети, че единствено през предходната година над 2200 остарели осветителни тела по пловдивските улици бяха сменени с нови LED лампи, което спести на общината близо 1 млн. лева от сметките за ток. След моста на Адата създаване на ново осветяване следва в регион " Северен “, а при съществуване на задоволително средства или подобаващи планове – и в други региони.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР