Модерна академия на изкуствата Синдикат започва записванията за своята дванадесета

...
</TD
>Модерна академия на изкуствата Синдикат започва записванията за своята дванадесета
Коментари Харесай

Модерна академия на изкуствата Синдикат започва записвания

Модерна академия на изкуствата " Синдикат " стартира записванията за своята дванадесета образователна година. Тази образователна година занятията ще бъдат през месеците март, април и май, а юни ще има спомагателни действия, свързани с стратегиите.

В Академията могат да се включат възпитаници от 8-ми до 12-ти клас. Заниманията са безвъзмездни с помощта на финансирането от Община Пловдив и съфинансирането на уредника " Сдружени пловдивски създатели “. Записванията стават посредством уеб страницата https://academy.bg/, където могат да се видят изискванията за записване, тематиките на стратегиите, биографиите на преподавателите. Подават се молби, които се преглеждат от преподавателите и управлението на Академията. Крайният период за записване е 1-ви март 2023.

Програмите са осем - " Творческо писане ", " Графичен дизайн “, " Модерна музика ", " Екранни изкуства ", " Модерни способи на мислене ", " PR и реклама в региона на изкуствата ", както и две нови стратегии - " Артмениджмънт и културен туризъм " и " Фотография и фотопроцеси “. Преподаватели са Ина Иванова, Александър Секулов, Панайот Панайотов, Анета Русковска, Цанко Чавдаров, Павел Иванов, Лили Русковска, Евгений Тодоров, Таня Върбева.

Учениците, обхванати в плана, са от пловдивските гимназии. Всеки участник получава документ - Удостоверение, за премината съответна стратегия. Организаторите издават и рекомендации за кандидатстване в университети. Специално внимание се отделя към привличането на възпитаници, лишени от родителска грижа, посредством Комплекса за обществени услуги " Княгиня Мария-Луиза ".

Всички стратегии са обновени, всяка една от тях предлага новости. Като гост-лектори в мастър класове ще се включат Васил Върбанов – в програмата " Модерна музика “, Момчил Шишков (DJ MOMO, някогашен ученик на " Синдикат “) в програмата " PR и реклама “ както и визити на Българска национална телевизия и Радио Пловдив, доцент доктор Юрий Янакиев в " Модерни способи на мислене “. В програмата " Фотография и фотопроцеси “ ще има уъркшоп в работеща рекламна организация " Зебра “ при Сидер Сидеров, а в " Екранни изкуства “ – на практика занятия в Пловдивска социална телевизия. В програмата " Артмениджмънт и културен туризъм “ са уговорени уъркшопове в Голямата базилика и в знакови места на Старинен Пловдив.

Учебното наличие на стратегиите в Модерна академия на изкуствата " Синдикат “ е неповторимо за България и Европа, стратегиите са създадени особено за плана. Всички тематики надграждат учебните стратегии, насочени са към най-съвременните достижения на изкуството, творчеството, мисленето, връзките. Във всяка стратегия наложително участват и тематики, свързани с българското изкуство и мисъл.

Пикасо е споделил: " Всяко дете е създател. Проблемът е по какъв начин да се резервира подобен като порасне ". Това, което се реализира в границите на часовете на Академия " Синдикат ", е точно това - да се развие креативното и сериозното мислене и процедура у всеки младеж. В образованието се употребяват модерни новаторски и интерактивни способи на преподаване – електронни запаси, видео материали, уъркшопове, на практика занимания, тренинги, игри, работа в група, сюжетно-ролеви игри, кооперативно образование, проектно-базирано образование, визити на ателиета и културни събития. По време на образователния развой няма оценки, само че образователният развой във всяка стратегия приключва с самостоятелни или групови планове по тематиките на съответната стратегия - създаване на принадлежности за мислене, галерия, снимане на къси любителски филми, писане на есета, разработка на презентации по настоящи тематики.

" Модерна академия на изкуствата " Синдикат " е част от напъните в Пловдив да се сътвори и възпита младо, съвременно и образовано потомство, изобретателна и дейна аудитория, млади създатели и мислители.

Проектът се осъществя от 2011 година с поддръжката на Община Пловдив. До този миг са завършили сполучливо единадесет образователни години, през които са приключили 1 456 ученика. Събитията на Академията са достигнали до над 1 500 000 души в Пловдив и страната.

Проектът Модерна академия на изкуствата " Синдикат " се извършва с финансиране от Община Пловдив и лично финансиране на уредника " Сдружени пловдивски създатели ". Проектът е част от Културния календар на град Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР