Много хора се местят в Пловдив в търсене на по-високо

...
</TD
>Много хора се местят в Пловдив в търсене на по-високо
Коментари Харесай

Средният ипотечен кредит за покупка на апартамент в Пловдив нарасна до 72 000 евро

Много хора се местят в Пловдив в търсене на по-високо платена работа и купуват жилище за фамилията си. Това подхранва търсенето на пазара на парцели, споделят брокери. Икономиката на града и региона се развива доста добре. Пловдив притегля работна ръка и вложители, което води до търсене на качествени жилища.

Средният ипотечен заем за покупка на апартамент в Пловдив е повишен до към 72 хиляди евро, демонстрират данни на една от огромните банки в страната. За година растежът в междинния размер на ипотечните заеми е с към 20 на 100. Това нарастване от една страна се дължи на повишаването на парцелите. Освен това нарастват условията на купувачите. При покупката на жилище за фамилията те желаят първокласен парцел, като доста избират изцяло обзаведено жилище. А това води до повишаване на междинната цена на осъществените покупко-продажби.

Експертите на пазара са безапелационни, че с покачването на виталния стандарт на българите до междинните равнища за страните от Европейския съюз, ще нарастват и парцелите в страната. Инфлацията остава по-висока от лихвите по банковите депозити, което е тласък за пазара. Наличните пари в банките се обезценяват и, в случай че човек желае да живее в по-хубав дом и може да си го разреши финансово, е добре да купи апартамент или къща за фамилията си, разясняват брокери, представени от " Труд ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР