Много е трудно да се премери военната сила тогава, когато

...
</TD
>Много е трудно да се премери военната сила тогава, когато
Коментари Харесай

Доц. Пламен Ралчев за Близкия изток: Имаме класическа асиметрична война, чертаенето на стратегии става много сложно

Много е мъчно да се премери военната мощ тогава, когато имаме несъразмерен спор, какъвто е в Близкия изток. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " доцент доктор Пламен Ралчев, началник Катедра " Международни връзки “ към УНСС в София.

" Това е класическа асиметрична война. Но в тази асиметрична война и чертаенето на тактики, и създаването на сюжети става доста комплицирано. Участниците в един подобен спор мъчно договарят между тях, даже при съществуването на сериозен медиатор в един подобен развой. Тук в тази ситуация за момента сякаш нямаме задоволително ефикасен и задоволително явен медиатор. Мисля, че всичко това, което беше реализирано от предходни мирни договаряния сред Израел и " Хамас ", може би ще бъде сложено под въпрос и на карта сега, тъй че нищо чудно да стартира един повсеместен нов преговорен развой за Близкия изток оттук насетне. Защото ескалацията на въоръжените отговори от страна на Израел след нападенията на " Хамас “ през октомври месец и взетите заложници, тук приказваме за една ескалация, може би за някои по този начин по-близки до Арабската идея може да приказваме и за нереципрочност. И това са разнообразни гледни точки ", обърна внимание Ралчев.

По думите му и Арабската идея, и Израелската имат своите учредения: " Затова този спор е комплициран, тъй като никой не може да каже коя страна е правата в този спор, тъй като става въпрос за конфликти в разнообразни моменти при разнообразни съотношения на силите, в изискванията на асиметричност: От една страна имате страна, която има и избрани интернационалните подкрепи, приказваме за Съединени американски щати или други западни съдружници, въпреки това имаме паравоенни групировки, които са с поддръжката на разнообразни районни сили, само че в последна сметка хората, поколенията, които живеят по тези земи, техният живот минава в изискванията на война, на необикновен жанр война ", обърна внимание доцент Ралчев.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР